Redactie
Redactie Inspiratie 28 dec 2012
Leestijd: 2 minuten

DIY: labels maken voor je voorraadkast

Jeroen Meus, Nigella Lawson en Martha Stewart hebben iets met elkaar gemeen: ze hebben de best gevulde voorraadkast met de mooiste (glazen) potten inclusief mooie, duidelijke labels. “Dat willen wij ook” dachten wij, dus gingen we op zoek naar een makkelijke manier om je voorraadkast een stuk overzichtelijker te maken.

Papieren stickers kopen en hierop de inhoud van het desbetreffende potje schrijven is de meest bekende manier, maar ouderwets en ziet er bij lange na niet zo netjes uit. Wat we nu hebben gevonden ziet er super netjes uit en kan je maken volledig naar je eigen stijl.

kast3

Het enige wat je nodig hebt zijn transparante raamstickers die je gemakkelijk kan verwijderen en een printer. Online kan je bij Avery de zogenaamde clear decals voor op je glaswerk kopen. Een pakje kost $8 en dan heb je er gelijk 3.

Maak op je computer een ontwerp, denk hierbij aan het lettertype, de kleuren en een eventueel logo. Stop de stickers op de plek waar normaliter het papier in je printer gaat en printen maar! Let wel op dat je er zo veel mogelijk op 1 pagina doet en ze op de goede grootte print. Met programma’s als Photoshop kan je de leukste labels maken.

Het handige van deze stickers is dat je ze makkelijk van je potten af kan halen en dat iedereen het kan doen. Wees creatief en denk wat langer na over wat je wilt, zo fleur je binnen no time je voorraadkast op en ziet het er ook nog meer geordend uit. Op de website van Martha Stewart staan een aantal standaard voorbeelden en ook die kan je makkelijk aanpassen aan je persoonlijke wensen.

Ben je op slag verliefd geworden op de blauwe labels op de foto’s? Klik dan hier en hier zodat je ze zelf kan downloaden en kan gebruiken.

kast4kast2

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.