Redactie
Redactie Inspiratie 2 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Nieuw in culy land: arganolie om mee te bakken

Arganolie, de ‘wonderolie’ uit Marokko, is al langer bekend in beautyland. Daar wordt hij voor huid & haar gebruikt en vaak aangeraden door cosmeticagoeroes. Maar nu verovert de arganolie ook de culinaire wereld.

Culinaire arganolie is een biologische olie die gemaakt wordt van de pitten van de arganboom, die alleen in Marokko groeit. De bijzondere olie is met zijn nootachtige smaak niet alleen lekker, maar ook een gezond alternatief voor olijfolie. Arganolie zit boordevol vitamines en bestaat voor meer dan tachtig procent uit, goede, onverzadigde verzuren. Wetenschappelijke studies tonen aan dat één lepel arganolie per dag het cholesterol verlaagt.

800px-Plantation_arganier_Luc_Viatourtumblr_m3x7hmTkn81rw0fbyo1_1280

De olie is nog niet overal in Nederland bekend en te koop, maar al wel te bestellen via www.arganwinkel.nl. Deze webshop is van een Nederlands bedrijf met een Marokkaanse eigenaar, de olie wordt rechtstreeks vanuit Marokko geïmporteerd. In deze webshop vind je ook de meest pure variant van de olie, die het meest geschikt is om mee te bakken. Goedkoop is de olie niet; je betaalt €32,50 voor 250 ml.

250ml-detail

Ken jij de culinaire arganolie, en heb je er al ervaring mee? Laat je comment vooral hieronder achter.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.