Redactie
Redactie Inspiratie 2 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

**Restaurant Noma in Kopenhagen heeft een nieuw interieur

Restaurant Noma in Kopenhagen behoort sinds drie jaar niet alleen tot de culinaire top van de wereld (met 2 Michelin-sterren), maar is dit jaar zelfs voor de derde keer op rij tot beste restaurant van de wereld vernoemd. In februari dit jaar ontdekte Culy de geweldige kookkunsten van chef Rene Redzepi al en we waren dan ook laaiend enthousiast.

Niet alleen het eten bij Noma is van het allerhoogste niveau, ook het interieur is piekfijn en tot in de kleinste details perfect. Alles past bij elkaar en sluit op elkaar aan. Maar toch was het tijd voor een make-over, aldus de eigenaren.

De Deense designstudio Space Copenhagen kreeg de taak Noma “op te knappen” en voelde zich bijna verplicht om het gevoel dat het restaurant en chef Redzepi uitstraalt over te brengen in het interieur. Het interieur ademt daardoor eerlijkheid en connectie met de aarde uit, maar staat toch in nauw contact met oog voor detail en elegantie.

nomanieuw3nomanieuw5

In het nieuwe design zijn veel organische materialen als hout, steen, leer en linnen gebruikt, maar dan op een nieuwe manier en worden deze producten alleen maar mooier wanneer ze ouder worden. Wat meteen opvalt is dat de bruine tinten zijn vervangen door zwarte en grijze kleuren. Daarnaast zijn alle tafel en stoelen vervangen door anderen die perfect in de nieuwe stijl passen.

nomanieuw6

Een ander belangrijk verschil is het nieuwe design van het loungegedeeelte, welke nu een meer arctische uitstraling heeft, maar toch ontzettend sfeervol en gezellig is. Chef Rene Redzepi over het nieuwe design:

“Het lijkt alsof het restaurant 1000 kilometer naar het noorden is verhuisd.”

Hoewel het er ontzettend mooi uit ziet, moeten wij er toch even aan wennen.

nomanieuw8nomanieuw7nomanieuw4nomanieuw2nomanieuw

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.