Redactie
Redactie Inspiratie 24 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Nieuw in Amsterdam: een cupcakewinkel!

Deze week is de eerste echte “cupcakery” geopend in hartje Amsterdam. Vanessa Vos runt haar zaak, Van Ness (fijn woordgrapje) Cupcake aan de Spuistraat 232. De winkel is vooralsnog alleen geopend op de vrijdag, zaterdag en zondag, want Vanessa combineert haar passie voor cupcakes nog met haar reguliere baan. Wauw!

Van Ness Cupcake is volledig gespecialiseerd in cupcakes die elke dag vers, op een ambachtelijke wijze, bereid worden. Ze verkoopt 12 smaken, van Apple Cinnamon tot Bastogne Cookies en van Chocolate Espresso tot Lemon Lime. De winkel heeft een moderne, strakke en simpele uitstraling; weer eens wat anders dan de zaken die compleet roze geverfd zijn, en waarvan het glazuur bijna van je tanden breekt…

culy0002culy0005

Taarten bakken op Curacao

Vanessa bakte vroeger op Curacao, waar ze vandaan komt, al taarten met haar moeder. Ook haar tante zit in de cupcake business. “Ik heb altijd gebakken als hobby en de vraag werd steeds groter. Ikzelf ben altijd fan geweest van cupcakes en kon nergens echt lekkere fluffy Amerikaanse cupcakes vinden in Nederland, dus ben ik mij daarop gaan focussen. Wat mijn cupcakes uniek maakt, is de smaak, dat ze fluffy zijn (geen droge cake dus!) en de zachte, niet extreem zoete topping.”

De beste ingrediënten

Daarnaast gebruikt Vanessa de beste ingrediënten te gebruiken. “Echte vanille extract, vers fruit, hoogwaardige Belgische chocolade en echte goede roomboter. Er wordt op de dag vers gebakken en overblijfselen worden niet de volgende dag aangeboden!”

De cupcakes kosten €2,75 per stuk, 6 stuks, €15 – en 12 stuks €29. Voor meer informatie: www.vannesscupcake.com.

culy0001culy0006culy0007

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.