Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie Bijgewerkt: 18 sep 2025
Leestijd: 1 minuut

Dit Amsterdamse restaurant is het favoriete adres van Formule 1-coureur Lando Norris

Eerlijk is eerlijk: normaal volgen we de Formule 1 niet zo nauw, maar onze oren spitsten toen we hoorden dat F1-coureur Lando Norris over zijn favoriete restaurant ter wereld sprak. En tot onze verrassing ligt dat niet in Monaco of Londen, maar gewoon in Amsterdam. Dit is waarom Nela Amsterdam zijn favoriet is.

Het restaurant in kwestie is dus Nela Amsterdam, een culinaire parel op de Zuidas. Hier draait alles om open vuur en een menu dat wekelijks verandert. Voor Norris precies de reden om vaak terug te komen en verrast te worden.

Nela combineert een internationale sfeer met gerechten die net even anders zijn dan je gewend bent. Van langzaam gegaard vlees tot luxe vis en seizoensgroenten met een rokerige toets van het open vuur.

De locatie in The Valley is ultra modern, maar ook intiem. Bonuspunt: vanaf sommige plekken in het restaurant kijk je uit over de hele stad.

Nela op Ibiza en in Londen

Naast Amsterdam heeft Nela al een pop-up op Ibiza en is er recent een locatie geopend in Londen.

Norris onthulde zijn favoriete restaurant bij de heren van TOPJAW, het Britse foodplatform dat bekendstaat om gesprekken met beroemdheden en culinaire insiders over hun favoriete restaurants. Hij prees Nela Amsterdam om de lekkere keuken en de creatieve, wisselende gerechten. “Het is nooit hetzelfde en dat maakt het bijzonder!” vertelde hij enthousiast in de video.

Overigens is Norris niet de enige F1-courreur met smaak. Lewis Hamilton noemt bijvoorbeeld het Indiase Dishoom als favoriete plek om te eten (en wijs nappen waaom!). En Max Verstappen houdt vooral van hamburgers, rundercarpaccio en de Griekse keuken in Miami bij Estiatorio Milos.

Maar stiekem staat een Nederlands frietje speciaal bovenaan zijn favorietenlijst.

@topjaw

One for the F1 heads – What does @landonorris eat to celebrate? Also, for those asking, he smelt fantastic…

♬ original sound – TOPJAW – TOPJAW

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
  2. Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
  3. Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
  4. Kip jambalaya (een Southern klassieker)
  5. Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.