Redactie
Redactie Inspiratie 25 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

The Taste met Kranenborg & Den Blijker vanaf 29 oktober op tv

Chefkoks Herman den Blijker en Robert Kranenborg zijn vanaf dinsdag 29 oktober samen te zien in de nieuwe culinaire tv-show ‘The Taste’ bij RTL 4. Wij kunnen niet wachten!

In het programma formeren beide topchefs net als hun twee Vlaamse collega’s, Gert De Mangeleer en Wout Bru, ieder een team van kooktalenten. De teamleden strijden tegen elkaar via een afvalsysteem om de hoofdprijs. Ook de vier meesterchefs concurreren met elkaar door als leiders van de vier teams te fungeren. De koks gaan bij de selectie van hun kandidaten maar van één criterium uit: de smaak van de gerechten die ze bereiden.

Blind proeven

De juryleden proeven de gerechten van de deelnemers steevast blind en begeleiden uitsluitend de kandidaten uit hun eigen land. Uniek aan het format is dat de deelnemers alleen op de smaak van hun dis worden gejureerd, waardoor de topkoks zelf ook op de proef worden gesteld. De bedoeling is dat de zestig kandidaten een gevarieerd palet vormen van enthousiaste culinaire hobbyisten en (semi-) professionele koks, die meer aandacht voor hun kwaliteiten willen.

‘The Taste’ is een programma naar Amerikaans idee, dat begin dit jaar voor het eerst te zien was op de zender ABC. Daar was de Britse kookboekschrijftster Nigella Lawson één van de juryleden.

Vanaf dinsdag 29 oktober wekelijks van 21.30 tot 22.30 uur bij RTL 4.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.