Redactie
Redactie Inspiratie 14 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Must-do: inspirerende workshop met culinair genie Peter Klosse

Altijd al een workshop over smaak willen volgen? Grijp dan nu je kans! Maak kennis met De Vrije Kookacademie, “een legertje gepassioneerde vakmensen die voorop gaan in een ambachtelijke revolutie op het gebied van eten en koken”.

Donderdag 21 september start een nieuw seizoen interessante workshops met een college smaak en smaaktheorie, gegeven door Peter Klosse. Peter  heeft onder andere stage gelopen bij Robert Kranenborg in Brussel en is  aan de Universiteit van Maastricht gepromoveerd op smaak, een genie op zijn vakgebied.

De avond zal plaatsvinden op 21 september van 19:30-22:30 in Kookschool Verbijsterend te Amsterdam. Je wordt meegesleurd door zijn verhalen over smaak, de verschillende wijn-spijscombinaties, maar ook door zijn vermakelijke verhalen, weetjes en anekdotes. Uiteraard zal je als bezoeker worden verwend met de heerlijkste hapjes en bijpassende wijnen om zo de theorie gelijk in de praktijk toe te passen.

Tijdens het college zullen verschillende smakelijke vragen worden beantwoord, zoals hoe kan ik smaken combineren? Welke concrete meetbare handvatten zijn er om over smaak in gesprek te zijn? Wat is het verschil tussen smaak en proeven? Kan je objectief praten over smaak?

Naast dit college verzorgt de Vrije Kookacademie nog vele andere workshops, ga bijvoorbeeld mee op pad om eetbare paddestoelen te zoeken, leer boerenkaas maken of woon een masterclass truffels bij. Er is voor ieder wat wils en met de expertise die de Kookacademie rijk is zijn de workshops interessant voor jong en oud, beginner en expert.

Inschrijven kan via de website van De Vrije Kookacademie, het bijwonen van het college kost €72,50 en is het dubbel en dwars waard. Proef, voel, denk en laat je inspireren!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.