Redactie
Redactie Inspiratie 14 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Britse versie van Keuringsdienst van Waarde onderzoekt: poep in Engelse yoghurt

Al jaren is het een supergoed bekeken programma op de Nederlandse televisie, Keuringsdienst van Waarde (KvW). In deze documentaire-serie gaat het team steeds op zoek naar de waarheid achter wat de consument voorgespiegeld wordt. Klopt het wel wat fabrikanten ons vertellen op de verpakkingen van eten en drinken? In eerdere afleveringen gingen ze al op zoek naar wat er precies in filet américain zit en wat “biologisch afbreekbaar” eigenlijk betekent.

KvW is een van onze favoriete programma’s en niet alleen bij de Nederlanders valt het in de smaak, maandagavond trapte de Britse zender Channal 4 af met de eerste Engelse aflevering van ‘Food Unwrapped‘. Het was een groot succes. De 2 miljoen kijkers zagen hoe een woordvoerder van een yoghurtjesfabriek toegaf dat de ‘gezonde bacteriën’ die ze verwerken in hun producten afkomstig waren uit menselijke poep… iew!

Het programma is helaas niet online te bekijken in Nederland. Op de Nederlandse kabel is Channel 4 helaas niet te ontvangen; sommige digitale aanbieders (zoals CanalDigitaal met het pakket TopHD Brits) zenden wel Channel 4 uit.

We wisten dat de Britten niet bekend stonden om hun goede keuken, maar dat het zo erg er aan toe was.. Voor morgenochtend: geniet van je yoghurt!

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.