Redactie
Redactie Inspiratie 17 mei 2014
Leestijd: 3 minuten

Midnight in Amsterdam: restaurants waar je ‘s nachts kunt eten

Waar in Amsterdam kun je ‘s nachts eten krijgen dat meer is dan die kleffe hamburger of wat frietjes? Een lastige vraag. Daarom doken wij in het culinaire nachtleven van onze hoofdstad. Op deze plekken kun je ‘s nachts eten:

Cannibale Royale

Cannibale Royale‘s eerste zaak werd gevestigd in de Handboogstraat, pal naast een club (het oude Dansen bij Jansen). Daar moet dus haast wel een slimme strategie achter zitten. En ja, ook hier kun je na middernacht (vrijdag & zaterdag tot 04:00, de rest van de week tot 03:00) nog terecht voor lekkere hapjes.

Denk aan spicy chicken wings, gehaktballetjes, een mooi stuk vlees of een goede hamburger. En niet te vergeten een flink stuk taart om de nacht mee af te sluiten.

Naast de Handboogstraat zijn er nog drie locaties: Ruysdaelkade, Lange Niezel en Amsterdam Noord.

Cannibale Royale
Handboogstraat 17-19

's nachts

De Knijp

De Knijp is al dertig jaar gevestigd aan de statige Van Baerlestraat en is een restaurant met een klassieke keuken. Op de kaart staan verschillende traditionele gerechten (oesters, uiensoep, kreeft, tournedos en crème brûlée), met een ruime keuze aan vis- en vleesgerechten.

De keuken is geopend tot 00:30 uur.

De Knijp
Van Baerlestraat 134

Bron: De Knijp

Brasserie Bark

Niet ver van De Knijp zit Brasserie Bark, een zaak geïnspireerd op het culinaire leven van Brussel en Parijs. De sfeer is relaxt en het eten bourgondisch, met duidelijk een voorkeur voor vis, schaal- en schelpdieren.

Brasserie Bark
Van Baerlestraat 120

Bron: Bark

Bar Huf

Bar Huf is één van de horecaondernemingen van Casper Reinders. Deze bar is open tot ver na middernacht: doordeweeks tot 01:00, van vrijdag t/m zondag zelfs tot 03:00.

Bestel hier culinaire snacks als kaaskroketjes, vleesplankjes van Brandt & Levie en crabcakes, maar ook een Philly Cheese Steak, hamburger en Fish & Chips.

Bar Huf
Reguliersdwarsstraat 43

Bron: Bar Huf

Burgerbar

Als je na het uitgaan niets liever wil dan een burger – en snel ook – dan is Burgerbar je walhalla. Met vier vestigingen in Amsterdam, is er bijna altijd wel eentje bij je in de buurt.

Volgens ons zusje NSMBL is Burgerbar “Niet helemaal te vergelijken met echt burgerrestaurant, aangezien het meer fastfood is, maar absoluut topburgers als er wat snelheid in je maaltijd mag zitten.” Die vier verschillende locaties zijn dan ook een uitkomst.

‘s Nachts eten is hier geen probleem. Alle filialen zijn van vrijdag t/m zondag tot 03:00 geopend (Kolksteeg en Reguliersbreestraat zelfs tot 04:00 uur!) en ook doordeweeks kun je hier tot na middernacht je tanden zetten in een big juicy burger.

Burgerbar
Kolkstraat, Reguliersbreestraat, Warmoesstraat, 1e vd Helststraat

's nachts eten in Amsterdam
Bron: Burgerbar

The Butcher

Heb je een íets geduldigere maag, dan raden we je aan om naar The Butcher te gaan, aan de Albert Cuypstraat. Nee, hier geen slappe broodjes met droog vlees en een kunstmatig sausje, maar alleen het beste vlees (Aberdeen Angus, hell yeah!) op knapperige broodjes, klaargemaakt zoals jij dat wilt.

Op woensdag en donderdag zijn ze geopend tot 01:00 uur, op vrijdag en zaterdag kun je hier zelfs ‘s nachts eten tot 03:00 uur. Volgens velen vind je hier de beste burgers van Amsterdam, maar er zijn ook hotdogs, fish & chips en een vegetarische burger. Of ga vrolijk door met nachtbraken en bestel een ‘boozy milkshake’, bijvoorbeeld met donkere rum, hazelnoten en chocolade-ijs.

The Butcher
Albert Cuypstraat 129

's nachts eten bij The Butcher

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.