Redactie
Redactie Inspiratie 17 mei 2014
Leestijd: 3 minuten

Eataly: het culinaire walhalla voor liefhebbers van bella Italia

Eataly kun je wat ons betreft het best omschrijven als het culinaire walhalla voor liefhebbers van bella Italia. Deze tastbare hemel is een supermarkt, delicatessenwinkel en restaurant ineen, werkt alleen met Italiaanse producten van de hoogste kwaliteit en biedt deze voor eerlijke prijzen aan.

Het begon allemaal met de eerste winkel in Turijn en inmiddels zijn er filialen over de hele wereld. Zo kun je in Italië in alle windhoeken van de laars een Eataly vinden, maar ook in New York, Japan en zelfs Dubai zitten ze niet zonder. En hoewel je in elke vestiging praktisch gezien hetzelfde kunt kopen, zijn ze allemaal uniek en kennen ze een eigen thema.

Het doel van Eataly is om Italiaanse producten van hoge kwaliteit voor een schappelijke prijs toegankelijk te maken voor het grote publiek. Dit is en blijft de missie van het bedrijf en zie je dan ook overal in terug. Zo wordt er nauw samengewerkt met de beste producenten en staat de klant centraal. Het is een plek waar je kunt winkelen, proeven en leren, in een omgeving gevuld met al het moois dat de Italiaanse keuken te bieden heeft.

Eataly6

Supermarkt & delicatessenwinkel

Het merendeel van de klanten komt voor de Italiaanse producten voor hoogstaande kwaliteit. Of het nu gaat om slechts een luchtige ciabatta, een pot verse pesto of alle benodigdheden voor een Italiaans getint feestmaal, je bent er bij Eataly aan het juiste adres.

De producten zijn opgedeeld in categorieën zodat het overzicht nog enigszins bewaard blijft. Denk bijvoorbeeld aan pasta & graanproducten, olijfolie & azijn, sauzen & voorraadkaast en verse truffels. Neem dus een flinke tas mee (en een goed gevulde portemonnee!) en geniet van alle rijen vol schappen, gevuld met de lekkerste Italiaanse delicatessen.

Eataly9

Restaurant

Naast dat je al het lekkers mee naar huis kunt nemen (of onderweg kan oppeuzelen), zijn ook de restaurants een bezoekje waard. En ja, we hebben het over restaurants (meervoud), want elke vestiging heeft er meerdere.

Zo kun je in bijvoorbeeld Chicago onder andere terecht bij Le Verdure (met de focus op groenten), Birreria (gerechten in combinatie met bier), Il Pesce (vis) en een heuse Nutella-bar. Chicago Reader schreef een recensie over een deel van de restaurants en kijk op de website van Eataly voor de rest.

Eataly - Le Verdure

Doen

Naast dat je met gemak je hele budget over de toonbank zou kunnen smijten, is het ook erg makkelijk (en vooral ook erg leuk) om dingen te doen in Eataly. Zo kun je je inschrijven voor verschillende workshops en cursussen, kan je lezingen bijwonen en worden er ook regelmatig exposities georganiseerd.

Dit sluit naadloos aan op de sympathieke filosofie van Eataly, waarbij centraal staat dat iedereen toegang zou moeten hebben tot kwalitatief hoogstaande Italiaanse producten, en er ook over moet kunnen leren in de winkels.

Eataly5

Vestigingen

Momenteel kent Eataly 11 vestigingen in Italië, maar liefst 9 (!) in Tokio, twee in Noord-Amerika (New York en Chicago), één in Dubai en één in Istanbul.

Maar, de uitbreidingsplannen zijn groot, héél groot! Zo zal in de loop van volgend jaar nog een aantal filialen haar deuren open in onder andere Zuid-Amerika (São Paulo), Noord-Amerika (o.a. New York), Moskou en Londen. En alsof dat nog niet genoeg is zal aan het einde van 2015 het zogenaamde Fico Eataly World af zijn. Dit wordt een soort Eataly-pretpark ter grootte van meer dan 10 Eataly-vestigingen in Bologna.

Binnenkort in één van de steden waar zich een Eataly-vestiging bevindt? Kijk dan hier voor de exacte adressen en openingstijden. Ben jij wel eens in een Eataly geweest? Zo ja, wat vond je ervan? We zijn benieuwd naar je ervaring!

Eataly4

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.