Redactie
Redactie Inspiratie 15 apr 2013
Leestijd: 4 minuten

De 10 beste spots voor Mexican streetfood in Mexico City

‘When in Rome, do what the Romans do’ luidt het eeuwenoude gezegde. Dus, ben je op vakantie? Ga de locals achterna en geniet van het veelal rijke aanbod aan Mexican streetfood!

In Mexico City betekent dat ladingen taco’s en tortillas, gevuld met het sappigste vlees, geserveerd met verse kruiden, salsa’s, zure room en limoen.

Tostadas: Tostadas de Coyoacán

In het centrum van de folkloristische Coyoacán markt vind je de lekkerste tostadas, gefrituurde maïstortillas met een flinke klodder van ‘t een of ‘t ander. Denk aan toppings als garnalen met tomaat en chili, kip in rode salsa, krabsalade en ga zo maar door. Bestel om te drinken de verse fruitdrankjes, genaamd agua de frutas van het kraampje ernaast.

Mercado Coyoacán, tussen de kraampjes Aguayo & Allende. Open iedere dag van de week van 09:00 tot 19:00. 

Tostadas de Coyoacán, street food, Mexico City

Zeevruchten bij El Caguamo 

El Caguamo houdt het clichébeeld van Mexicaans streetfood in eer door in een tinnen wagentje langs de straat verse zeevruchten te verkopen. Gefrituurde visfilet, garnalencocktails, broodjes, tortillas en ceviche. Zeefruit smaakte nog nooit zo goed. Heerlijk met een fijne dressing, wat avocado, tomaat en ga zo maar door.

Calle Ayuntamiento vlakbij Lopéz. Maandag tot en met zaterdag geopend van 11:00-18:00. 

Tacos al pastor: El Huequito

Als er iets typisch is voor Mexico City, dan zijn het tacos al pastor wel. El Huequito verkoopt de smaakvolle taco’s met sappig, gegrild vlees al sinds 1959 en is dé expert op het gebied.

Ayuntamiento 21. Elke dag geopend van 08:00 tot 22:00. 

tacos

Tacos de guisados: Taquería El Guero (Hola) 

Guisados zijn fijne stoofjes met stevige sauzen in alle variaties mogelijk en worden veelal geserveerd in een zachte maïstortilla. Wat El Guero (ook wel Hola genoemd) speciaal maakt is dat ze ook veel vegetarische opties verkopen, iets wat helaas maar weinig voorkomt in Mexico.

Avenida Amsterdam 135. Open van maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00. 

Tortas: Tortas Been

De torta, de Mexicaanse versie van een broodje, is een smeltkroes van Europese en Mexicaanse invloeden, met alleen het beste van beide. Denk aan broodjes met geroosterd varkensvlees, kip of gerookte kalkoen met een flinke klodder zure room. Tortas Been is gesitueerd in een overdekte passage waar ook veel typisch Mexicaanse kleding verkocht wordt.

In de passage aan de República del Salvador 152. Tortas Been is geopend van maandag tot en met zaterdag van ‘s ochtends vroeg tot 18:30. 

torta2

Carnaritas: La Reina de la Roma

Carnitas, wat letterlijk vertaald “klein vlees” betekend, zijn kleine taco’s gevuld met gekonfijt varkens- en rundvlees. Geserveerd op een groot bord is het bestellen een klein feestje, aangezien ze worden vergezeld met een groene salsa, koriander, uitjes en limoen.

Campeche 106, Campeche 106, geopend dinsdag tot en met zondag van 09:00 tot 18:00.

Pozole: Pozole Doña Yoli

Pozole is het ultieme Mexicaanse comfort food, een flinke maaltijd op basis van bouillon met verse chilipeper en maïs. Heerlijk samen met avocado, ui, radijsjes, limoen en verse kruiden.

Calle San Ildefonso 42, open van maandag tot en met zaterdag van 12:00 tot 18:00. 

torta

Taco’s met gegrild vlees: Los Parados

Als er één Mexicaans gerecht verwesterd is, zijn het taco’s wel. Bij Los Parados, een plek die vooral laat op de avond razend populair is, maken ze de lekkerste taco’s met vlees gerookt op een bed van kolen. Ribbetjes, rib-eye, chorizo en kip.. Ze hebben het allemaal. De sauzen worden zelf gemaakt met krachtige smaken. Oja: ook de Mexicaanse burgers met salsa zijn niet te versmaden.

Monterrey 333. Dagelijks geopend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. 

‘s Nachts taco’s eten bij El Borrego Viudo

El Borrego Viudo staat bekend als dé plek om ook ‘s nachts heerlijke taco’s te eten, goed gevuld met verschillende soorten vlees zijn ze perfect na een drankje of twee.

Av. Revolución 241, 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. 

Flautas: Puesto de Flautas

Het wordt ons steeds duidelijker hoe dol Mexicanen zijn op hun taco’s en tortillas, er wordt namelijk eindeloos mee gevarieerd. Flautas, wat flute betekend, zijn opgerolde tortillas gevuld met aardappels, kip, kaas of lamsvlees. Meestal worden ze geserveerd met zure room, salsa verde, versgeraspte kaas en sla. Een flinke hap, maar lekker en voedzaam is het zeker.

Ten westen van de Calle Chilpancingo, maandag tot en met zaterdag geopend tijdens de lunch.

Making flautas street food, Mexico City

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.