Redactie
Redactie Budgetrecepten 18 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Met een budget eten op vakantie: zo doe je dat!

Als we op vakantie zijn willen we het liefst alleen maar lekker eten. Van het ene zaakje naar het andere restaurant, en van koffie- naar cocktailbar. Maar hoe vind je nu de beste spots? En hoe zorg je ervoor dat je je nog enigszins kunt houden aan je budget? 

1. Foodmarkten zijn je beste vriend

Is het lekker weer op de plaats van bestemming? Ga dan op zoek naar een foodmarkt. Hier haal je de lekkerste lokale producten, broodjes, salades en sapjes die je vervolgens buiten in het park of op het strand kunt verorberen.

Een stuk goedkoper dan in een restaurant én vaak ook nog gezelliger. Tip: vraag bij de verkopers om de lokale specialiteiten.

Bron: Flickr

2. Kijk goed naar de prijzen

Een tip die voor veel restaurants in onder andere Italië geldt: kijk naar de verschillende menuprijzen. Veelal gebeurt het dat gerechten veel duurder zijn op een terras, dan binnen aan tafel of zelfs aan de bar.

Dit geldt overigens niet alleen voor restaurants, maar ook voor de meeste koffiebarretjes.

3. Pas op voor het ontbijt

Hoe aantrekkelijk het ontbijtbuffet in een hotel ook klinkt, het kost je al snel €20,- per persoon. Ga daarom naar een bakkertje om de hoek en haal daar een lekker broodje, of ga naar een gezellig café om te ontbijten.

4. Zo vraag je aan locals om restauranttips

In een nieuwe stad wil het nog weleens lastig zijn om de juiste tentjes te vinden, zeker als je in het centrum bent voor de grote bezienswaardigheden. Een veelgehoorde tip is dan ook om aan locals restauranttips te vragen.

Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want geven zij wel de juiste tips? Om te voorkomen dat ze denken aan restaurants waar toeristen graag zouden willen eten, kun je beter vragen waar zij onlangs nog zijn geweest of waar ze hun familie en vrienden mee naar toe zouden nemen. Of: vraag naar restaurants waar de kans heel klein is om andere toeristen tegen te komen.

5. Stel één maaltijd per dag centraal

Op vakantie zijn we al snel geneigd om te ontbijten bij dat mooie bakkertje, te lunchen aan het strand en te dineren bij het restaurant met het prachtige uitzicht. Maar waarom stel je niet één maaltijd centraal en ga je de rest van de dag voor iets goedkoper?

Een croissantje bij de bakker met een koffie to go is minstens net zo lekker als een uitgebreid ontbijt, of combineer een proeverij of kookles met een lunch of diner.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.