Culy
Culy Inspiratie 1 september 2015

Met deze toppings maak je ijs nóg lekkerder

Of je nu regelmatig zelf roomijs maakt of het liever overlaat aan de supermarkt, een bolletje ijs kan soms de perfecte traktatie na een lange dag zijn. En met deze toppings maak je het nóg lekkerder. 

Key is om niet té veel (verschillende) ingrediënten te gebruiken. Ga het liefst voor maximaal twee ijssmaken, met één of twee toppings. Denk bijvoorbeeld aan…

Nootjes

Hak een handje (ongezouten) nootjes grof en serveer over je ijs. Easy does it! 

Chocolade ijs stock

Fruit

Het is zó simpel, maar de combinatie van roomijs met verse aardbeien is voor ons puur genot. Maar, ook andere soorten zoals mango, frambozen, kiwi en bessen zijn zálig. En heb je sorbetijs in huis? Gebruik dan het fruit van de ijssmaak, dat versterkt de smaak des te meer.

aardbeien ijs stock toetje

Chocoladesaus

Chocoladesaus is ook heerlijk in combinatie met nootjes en je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere saus. Zo kun je bijvoorbeeld heel makkelijk diepvriesfruit in een pannetje met een scheutje suiker en water inkoken.

Chocolade ijs stock3

Een scheutje gezelligheid

Heerlijk met een stevige espresso: giet een scheutje cognac of whiskey over een bolletje ijs met neutrale smaak zoals vanille.

Ijs stock

Koekjes & bonbons

Van simpele digestives tot Oreo’s en van chocolate chip cookies tot Ferrero Rocher, eigenlijk kun je elk koekje of bonbon wel bij een ijsje serveren. Eventueel verkruimeld of, zoals op onderstaande foto, in z’n geheel. Yum!

Chocolade ijs stock2

Honing

Yoghurtijs met honing, en eventueel nog een handje walnoten.De ideale combo van fris, zoet en hartig.

Frozen yoghurt ijs stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Met deze toppings maak je ijs nóg lekkerder
Sluiten