Foodies kunnen er geen genoeg van krijgen: de ijsjes van Melona (en dit is waarom)
De Koreaanse Melona heeft wereldwijd de harten van foodies (inclusief de onze) gestolen. De koude traktatie was al langer favoriet in Korea en Amerika, maar is inmiddels ook bij ons in de supermarkt te vinden tussen de diepvriesproducten. Wat maakt deze vrolijk gekleurde, fruitige ijsjes nou zo onweerstaanbaar en waarom verschijnen ze online steeds vaker in favoriete lijstjes?
Op het eerste gezicht lijken Melona-ijsjes misschien gewone fruitijsjes, maar de eerste hap vertelt iets anders. De textuur is romiger dan je zou verwachten van een waterijsje. Het smelt zacht in je mond, maar heeft tegelijkertijd een stevige structuur waardoor het perfect hanteerbaar blijft als een soort gelato op een stokje.
De smaken zijn intens en doen denken alsof je in een stuk vers fruit hapt. Meloen, mango, aardbei en kokos zijn allemaal krachtig van smaak en – dat vinden we fijn – nooit te zoet. Het is precies de juiste balans tussen fris en zoet die het ijsje zo aantrekkelijk maakt.
@johnsfoodreviews Pistachio Melona Ice Cream— this ain’t it y’all #melona #pistachio #icecream #koreanicecream #icecreams #koreansnack #koreansnacks #snack #snacks #koreanfood #koreanfoods
Wat is Melona?
Het verhaal van Melona begon in 1992 met de creatie van het honeydew-ijsje. Destijds was honeydew een relatief onbekend fruit in Korea, maar de makers wilden deze unieke smaak toegankelijk maken voor iedereen.
Het resultaat was een ijsje met een romige, gelato-achtige textuur die sindsdien trouw is gebleven. Al snel werd Melona een hit in Zuid-Korea en verspreidde het succes zich internationaal. In 1995 debuteerde het ijs in Hawaii en in 2016 opende de eerste Amerikaanse winkel in San Francisco.
Inmiddels worden de bars, pints en mochi in Washington gemaakt met lekkere ingrediënten en vormen de ijsjes goed als zeventig procent van alle Koreaanse ijsverkoop in de VS.
Waar koop je Melona?
Foodies prijzen Melona vooral om de smaak en de bijzondere structuur. Er zijn geen overbodige toevoegingen, geen ingewikkelde lagen of vreemde smaakcombinaties. Alles draait om het fruit en de structuur. Je vindt de ijsjes van Melona o.a. bij Albert Heijn en diverse toko’s.
@frankie.hoff These Melona Ice Pops from South Korea are incredible #dessert #frozentreat
Onze populairste artikelen van deze week:
- De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
- Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
- Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
- Kip jambalaya (een Southern klassieker)
- Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F02%2FMelvin-sturm-culy.jpg)