Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie 18 apr 2025
Leestijd: 2 minuten

Lekker makkelijk weekmenu voor 21 t/m 27 april

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: lekker makkelijke gerechten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Weekmenu voor 21 t/m 27 april

Maandag

Voor wie nog geen potjes ‘nduja in de voorraadkast heeft staan: ren alsjeblieft nu naar de supermarkt om er een paar te halen. Want deze pittige smeerbare worst is onze beste vriend in de keuken. Zo ook in deze spaghetti met ‘nduja, die we in 10 minuten op tafel zetten met maar 8 ingrediënten. Het meest makkelijke recept in dit weekmenu!

> Naar het recept: spaghetti met ‘nduja

We love ‘nduja: dit kun je er allemaal mee

Spaghetti met nduja en zongedroogde tomaten
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Dinsdag

Smaakt je eten flauw? Harissa is zo’n redder in nood die zelfs de saaiste gerechten spannend maakt. Ook in deze kikkererwtenstoof met paprika speelt ‘ie een hoofdrol. Het resultaat is een kruidig gerecht vol warme smaken. Lekker bij polenta of rijst.

> Naar het recept: kikkererwtenstoof met paprika, harissa en een tahin-citroendressing

Kikkererwtenstoof met harissa en paprika
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Ziek zijn heeft een hoop nadelen, maar in het geval van Culy’s Ogechi was er gelukkig ook een groot voordeel. Terwijl ze ziek was kwam ze namelijk op het idee voor deze geniale Aziatische rijstepap: rice porridge (congee) met de smaken van Hainanese kip met rijst (Hainanese ‘chicken rice’). Een perfect weekmenu-recept voor doordeweeks.

> Naar het recept: hartige Aziatische rijstepap

Rice porridge | Aziatische rijstpap | hainanese chicken rice congee fushion
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Donderdag

Niks mis met de kant-en-klare variant op z’n tijd, maar tomatensoep maken met verse tomaten is veel makkelijker dan je misschien zou denken. Met ons favoriete recept voor tomatensoep laten we je ontdekken hoe eenvoudig dit is – én waarom je dit veel vaker zou willen doen.

> Naar het recept: verse tomatensoep

Tomatensoep
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vrijdag

We love pasta uit de oven! En hoe transformeer je jouw favoriete pasta puttanesca om tot een heerlijke (pasta-)ovenschotel met tonijn? Nou, zo dus! Want met slechts 10 ingrediënten zet je binnen 1 uur deze makkelijke doordeweekse maaltijd op tafel.

> Naar het recept: pasta-ovenschotel met tonijn

Tonijn ovenschotel | ovenschotel met tonijn / pasta uit de oven
Ogechi Chibueze voor Culy

Zaterdag

Lamsvlees blijft iets heel speciaals. Zo zacht van smaak en sappig – maar ook heel gauw weer niet. En van droog en taai vlees wordt niemand blij. Hoe zorg je dan precies voor de lekkerste koteletten? We leggen het allemaal uit in dit handige basisrecept, waarin we je vertellen hoe lamskoteletten bakken het beste werkt. Daarbij geven we je 5 fijne basisrecepten om van lamskoteletten marineren een feest te maken.

> Naar het recept: lamskoteletten bakken als een pro

Lamskoteletten bakken | lamskoteletten marineren | lamskoteletten recept
Ogechi Chibueze voor Culy

Zondag

Een flinke hand boerenkool per persoon: da’s wat er in deze boerenkool ovenschotel met prei en cannellini gaat. Een vitaminebom dus, en toch zó bevredigend lekker. Een perfect weekmenu-recept voor de zondagavond.

> Naar het recept: ovenschotel met prei, boerenkool en cannellini

Boerenkool ovenschotel met prei en cannellini
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.