Redactie
Redactie Boodschappen 30 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Landmarkt opent stadsmarkt aan de Amsterdamse Van Woustraat

Foodies kennen de Landmarkt al een tijdje; deze opende april 2011 in Amsterdam Noord. Maar nu komt er ook een stadsversie van deze culinaire markt, en wel in de Amsterdamse Pijp.

Op 16 oktober opent Landmarkt de deuren van haar nieuwe stadsmarkt aan de Van Woustraat 103. Op de winkelvloer van 400 vierkante meter ligt de nadruk op vers: veel groente en fruit, vis op ijs, versgebakken brood, ambachtelijk vlees en ter plekke bereide maaltijden voor thuis.

Lokale telers en kleinschalige producenten
Landmarkt haalt haar (vers)producten bij 100 kleinschalige producenten en telers en verwerkt veel van deze producten in eigen huis. Er wordt samengewerkt met lokale helden, zoals de slagers van landgoed Palmesteyn en Beemsterlant’s varkens en Hollandse kaasmakers.

Bruisende food straat
“We kiezen voor de Van Woustraat in de Pijp omdat hier een bruisende food straat aan het ontstaan is, waar Amsterdammers hun hele boodschappenlijstje kunnen afwerken”, vertelt initiatiefnemer Thijs van Banning.

“Wat ik in de Haarlemmerstraat aantrof, zie ik ook in de Van Woustraat ontstaan: meerdere supermarkten en speciaalzaken die elkaar complementeren en dus versterken. Met elkaar willen we van de Van Woustraat een plek maken waar het draait om goed en lekker eten.”

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.