Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 2 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Lekker lachen: bloopers en hilarische fragmenten uit kookprogramma’s

Kookprogramma’s zijn een soort snelkookpan voor alle dingen die er mis kunnen gaan in een keuken. De kandidaten staan onder hoge druk en sorry, maar dat levert nou eenmaal altijd de grappigste momenten op. Vooral als het faliekant misgaat natuurlijk. Omdat er nooit genoeg gelachen kan worden (zeker nu), snorde Culy nog eens wat memorabele tv-fragmenten uit kookprogramma’s op.

Bloopers en hilarische fragmenten uit kookprogramma’s

Noem het culinair (leed)vermaak: dit zijn een paar memorabele momenten uit onze favoriete tv-programma’s waarin gekookt wordt.

Die met de geplukte vis (Topchef Academy)

Ken je het programma Topchef Academy nog? In dit programma streden kandidaten om een rol als nieuwe tv-chef van Nederland. Het ging echter behoorlijk mis toen de kandidaten een recept met makreel moesten maken van topchef Jermain de Rozario. En dan met name het ‘plukken’ van de vis. Zijn wij de enigen die over de grond hebben liggen rollen van het lachen?

Die met dj Robèrt en salsadansende Janny (Heel Holland Bakt)

De finale van Heel Holland Bakt van afgelopen seizoen was (vanwege COVID-19) wat soberder. Maar toen er salsamuziek werd opgezet in de tent, wisten DJ Robèrt en een salsa-dansende Janny dat meer dan goed te maken. Héérlijk.

Die met de gevallen bruidstaart (Bake Off Vlaanderen)

Een kandidaat van Bake Off Vlaanderen presenteert een taart die op z’n kop aan een stok hangt. Je denkt: dat kan niet goed gaan. Maar het gaat goed. Of toch…? Dit noemen wij nou culinair leedvermaak.

Het fragment staat niet op Youtube, maar is hier online te bekijken.

Die met de croquembouche (Masterchef Australia)

Als de jury in lachen uitbarst zodra je ze jouw croquembouche voorzet, weet je dat er iets goed is misgegaan. We hebben jurylid George Calombaris nog nooit zo hard zien lachen.

Die met komiek James Acaster (The Great British Bake Off)

De Britse komiek James Acaster doet mee aan The Great British Bake Off voor het goede doel. Een nobele daad, toch is het naar eigen zeggen “the worst experience of my life“. Welke opdracht hij ook moet uitvoeren: het zit hem niet mee. Wij moesten vooral lachen toen hij zijn flapjacks aan Paul Hollywood voorschotelde met de woorden: “Started making it. Had a breakdown. Bon appetit.”

Die waarin Gordon Ramsay een workshop roerei maken geeft (Jimmy Kimmel Live)

Als Gordon Ramsay bij talkshowhost Jimmy Kimmel op bezoek is, vliegen de ingrediënten altijd door de studio. Als hij Jimmy leert om zijn beroemde recept voor roerei te maken, is de topchef weer als vanouds zéér kritisch…

Als toegift: die met alle bloopers (Heel Holland Bakt)

Dat er heel wat werd afgelachen tijdens de opnames van het achtste seizoen van Heel Holland Bakt, blijkt wel uit deze compilatie van bloopers die de omroep onlangs deelde. Geniet ervan!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.