Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 11 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Kreuther Handcrafted Chocolate in New York maakt de mooiste chocolaatjes

De New Yorkse chef Gabriel Kreuther opende onlangs een bijzondere chocoladewinkel, grenzend aan zijn beroemde restaurant. Hier worden de mooiste chocolaatjes van New York – en misschien wel van de hele wereld – gemaakt.

Gabriel opende Kreuther Handcrafted Chocolate samen met zijn chef de patisserie, Marc Aumont. Laatstgenoemde heeft al heel wat ervaring met het reilen en zeilen van zo’n chocoladewinkel: hij groeide op in Frankrijk, in een appartement boven de patisserie van zijn vader.

Chef Gabriel heeft zijn strepen – of Michelinsterren eigenlijk – verdiend in diverse restaurants, waaronder ‘The Modern’: het restaurant van het Museum of Modern art (MoMa) in New York. Zijn kookstijl omvat alles van de traditionele Franse keuken tot aan fusion en laagdrempelig bar food.

Kreutzer Handcrafted Chocolates
Gabriel Kreuther

Een luxe chocoladewereld

In Kreuther Handcrafted Chocolate stap je binnen in een luxe wereld met de meest verfijnde chocolade. De chefs beschrijven het zelf als klassieke Amerikaanse smaken die kennismaken met Franse technieken.

En dan hebben we het nog niet over de bloedmooie verpakkingen van de chocolaatjes gehad… Met zo’n cadeau maak je iedereen blij!

Maar we willen natuurlijk vooral weten hoe deze bijzondere chocolaatjes smaken. De bonbons zijn er in bijzondere combinaties als honing-saffraan, pindakaas-pretzel-cassis, blauwe druif met yoghurt en marmalade van peer met balsamico met koekkruiden.

Kreuther gaf zijn eigen Amerikaans-Franse interpretatie aan de macaron door ‘Cheesecake Macarons’ te bedenken. Ze zijn er ondermeer in de smaken yuzu en matcha, pumpkin spice en koffie-hazelnoot.

En dan zijn er ook nog gebakjes. Bestel bijvoorbeeld de ‘Décadent’: donkere chocolademousse, een gelei van rood fruit en brownie. Of neem wat financiers met kokos en zwarte thee mee voor thuis.

Leuker dan een dagje dierentuin

Het is trouwens niet alleen een shop: de ruimte biedt zitplaatsen aan vijftien chocoholics, dus je kunt je ter plaatse tegoed doen aan een kopje koffie met handgemaakte chocolade of macarons.

Bijzonder leuk: de ruimte waarin de chocolatiers werken, is omringd door glas, zodat je met je eigen ogen kunt zien hoe de chocolaatjes worden gemaakt (zó veel leuker dan een dagje dierentuin…).

Kreutzer Handcrafted Chocolate
Gabriel Kreuther

Waar is dat chocofeestje?

Je vindt Kreuther Handcrafted Chocolate aan 43 West 42nd Street in New York. En stuur ons een foto, vinden we leuk.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.