Redactie
Redactie Inspiratie 4 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

5 x lekkere koude soep (want er is méér dan gazpacho!)

Vraag je de gemiddelde culy naar zijn of haar favoriete koude soep, dan krijg je vrijwel ‘gazpacho’ als antwoord. Ja, gazpacho is heerlijk en een echte klassieker, maar er zijn zoveel andere koude soepen die het verdienen ook in het zonnetje gezet te worden. Of in de koelkast, natuurlijk.

soep

1. Deze yoghurtsoep van de blog Sarah aan de Kook is lekker verkoelend en vol van smaak. Je vindt het recept hier.

Culy  stock melon0003

2. Fris en fruitig: deze meloen gazpacho maak je door je favoriete meloen te schillen, eventueel te ontpitten en tot een puree te blenden. Een paar uur in de koelkast en vervolgens in glaasjes serveren met extra stukjes meloen, kruiden en eventueel gerookte ham.

3. Deze koude komkommersoep met munt maak je in een handomdraai. Je snijdt hier voor een komkommer in stukjes en kookt deze in bouillon (ongeveer een halve liter bouillon op 1 komkommer) ongeveer 5 minuutjes. Vervolgens voeg je munt toe en eventueel nog andere smaakmakers, zoals peterselie of een rood pepertje. En uiteraard peper en zout! En dan pureren en een paar uurtjes in de koelkast koud laten worden. Lekker met een lepel yoghurt erin voor extra frisheid!

Bron: Flickr

4. Deze maissoep met truffelolie wordt normaal warm gegeten, maar kan in de zomer ook heel goed koud. De mais maakt het geheel lekker zoet!  Je vindt het recept hier.

5. Soep gemaakt van noten gek? Helemaal niet! Bij deli-winkel Stach koop je bijvoorbeeld amandel knoflooksoep, onwijs lekker. In warme landen als Portugal en Spanje wordt dit regelmatig ‘gegeten’. En deze gekoelde macadamianotensoep smaakt ook helemáál niet verkeerd op een hete zomerdag. Je vindt het recept hier.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.