Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 19 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Je eigen wijn samenstellen? Het kan met Koop Een Vat

Heb jij een neus voor wijn, of heb je er altijd van gedroomd om je eigen wijn samen te stellen? Met Koop Een Vat kun je nu wijn tappen uit je eigen vaatje. Samen met een wijnboer stel je je eigen wijn samen.

Je eigen vat wijn

Koop Een Vat geeft je de regie van a tot z over je eigen wijn. Je kiest allereerst met welke van de 12 wijnmakers uit binnen- en buitenland je in zee wil gaan en natuurlijk uit welke regio die komt. Italië, Oostenrijk of van eigen bodem: wat je voorkeur heeft.

Samen met de wijnboer bepaal je uiteindelijk zaken als de kleur, druif, rijptijd en dus de uiteindelijke smaak van de wijn. Hoe leuk is dat?

Bron: Koop Een Vat

Vriendenvat

De wijnboer houdt je ondertussen via foto’s en filmpjes op de hoogte van jouw godendrankje. Ook is er een mogelijkheid om op wijnreis te gaan en de boer in kwestie te bezoeken. Sommige van de geselecteerde boeren beschikken over een eigen B &B zodat je kunt slapen met je oog op de wijnranken.

Als het zover is en de wijn gebotteld kan worden, mag je ook nog eens zelf bepalen wat er op de fles komt te staan. Uit één vat haal je driehonderd flessen kwaliteitswijn. Ook leuk om met je vrienden of familie samen te doen!

Bron: Koop Een Vat

Over Koop Een Vat

Koop Een Vat is een initiatief van drie Rotterdammers met een achtergrond in food marketing. Thomas, Femke en Frits zijn alledrie wijnliefhebbers, die houden van de verhalen achter de wijnen. Ze hopen met hun toffe initiatief meer beleving rondom wijn te creëren en wijnmakers en wijnliefhebbers met elkaar te verbinden.

De prijs van Koop een Vat: vanaf € 9,95 per fles en € 2.985 per vat. Meer weten? Kijk op de website

Meer over wijn:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.