Redactie
Redactie Inspiratie 20 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Ook Culy’s maken kookblunders: dit zijn de onze

Koken is onze grootste passie, maar ook bij ons gaat er weleens wat mis. Omdat we bij Culy van open- en eerlijkheid houden, bundelden we een aantal van onze ‘leukste’ kookblunders. Kijk je mee?

Kaasstengels: wie houdt er niet van? Reden om een eigen recept te maken, maar filodeeg bleek niet de juiste basis.

Hoewel de kaas heerlijk smolt, verbrandde het deeg binnen enkele seconden en rolden ze door de hete olie uit elkaar. Inmiddels hebben we het ideale recept ontwikkeld, dus houd Culy.nl in de gaten!

Deze gnocchi met kruiden-fetasaus en gegrilde groenten leek een leuk idee. De smaak: not so much. En die foto… Nope, absoluut niet Culy-waardig.

Na het succes van ons brunchbrood met scrambled eggs leek het een geweldig idee om daar een pizzavariant van te maken. Tot het moment dat de krans de oven in ging waren we ervan overtuigd dat het een hit zou worden, maar toen we eenmaal het resultaat zagen wisten we wel anders.

In plaats van een geweldig pizzafestijn keken we naar een uitgelopen tomatensaus-derrie, inclusief ongaar deeg en een drijvende laag vet. Nee, dit was absoluut geen succes!

Het internet stond er in 2014 vol mee: oatmeal in een mok. Dat klinkt heel tof, maar het resultaat is een mislukte havermoutspons met een verbrande bodem en een ongare binnenkant. Bah!

Hoewel dit een prima toast was, moet Culy’s Monique toch nog even dooroefenen op de shaved avocado.

Begin 2015 was bone broth je-van-het. De Hemsley-zusjes werden er wereld beroemd mee en het scheen als een soort levenselixer je lichaam te reinigen.

Op de Culy redactie wilden we dit maar al te graag testen, maar na een paar kalfsbotten gedurende 12 uur in de slowcooker te hebben gehad, gaven we het op. In plaats van een rijke, smaakvolle bouillon proefden we niets anders dan gelatine en wat kruiden die waren meegegaard. Tja, het is dus wel duidelijk dat niet alles altijd goed gaat!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.