Redactie
Redactie Culinair nieuws 20 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Kijktip: “Koken voor de wereld”, over nieuwe foodhal in A’dam Zuidoost

Vijfentwintig koks met verschillende achtergronden beginnen een foodhal in een oude parkeergarage in Amsterdam Zuidoost. Wat koken ze? Waarom juist dat? En wordt het een succes? Het nieuwe tv-programma Koken voor de wereld volgt de chefs.

De eerste aflevering is nu hier te zien.

In 2013 startte project World of Food, waarin kleine wereldse ondernemers in een oude parkeergarage in Amsterdam Zuidoost bezoekers laten kennismaken met meer dan twintig culinaire tradities. De zesdelige serie Koken voor de wereld vertelt de verhalen die achter het initiatief schuilgaan.

Eén van de verhalen gaat over Egyptenaar Ahmed, die voor de liefde naar Nederland kwam en voor wie Egyptische keuken bestaat uit vis en vegetarisch. De Surinaams-Nederlandse Ileen daarentegen hoopt haar Moksi Alesi op de kaart te zetten. Pongvit en Eddy combineren Thaise maaltijden van de straat met Drentse nuchterheid. Tot slot probeert Yvette met de Caribische keuken de markt te veroveren.

De NTR volgt de deelnemers van World of Food op de voet. In de oude parkeergarage vind je geen patatje of pizzapunt, maar gerechten uit de hele wereld. De feestelijke opening van de foodhal vindt plaats op 29 mei. Meer info lees je op www.worldoffoodamsterdam.nl.

Koken voor de wereld kijk je elke zondag om 16.25 uur op NPO 2.

De eerste aflevering kijk je hier.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.