Culy
Culy Inspiratie 2 juli 2014

7 x koken met appelmoes (en nee, niet kip en patat!)

Als we aan appelmoes denken, gaan onze gedachten toch een beetje uit naar kip, patat en appelmoes. Met deze zoetige compote kon (en kun) je kinderen bijna alles laten eten.

Maar appelmoes is veel meer dan dat! Het is, ook nu we een stuk ouder zijn, nog altijd lekker én veelzijdig. Wij geven je graag 7 verrassende tips.

1. Met tahini
Tahini, de sesampasta die we ook uit hummus kennen, kun je zoet maken met appelmoes. Een heerlijke combinatie, en geserveerd als dip met vers fruit het ideale ontbijt. Op Wholeliving vonden we hier een lekker recept voor.

2. In muffins
Appelmoes is een prima vervanger voor ei in veel bakrecepten. Zo ook in muffins! Maak bijvoorbeeld deze supergezonde veganmuffins. Lekker als ontbijt of gewoon als tussendoortje.

Appelmoesmuffins
Bron: Flickr

3. Gestoofde zoete aardappel
Je kunt tevens gerechten stoven in appelmoes voor een lekker zoete smaak. Wij doen dat graag met zoete aardappels, het geheel maakt een goed bijgerecht bij bijvoorbeeld spicy kip. Op Taste of Home zie je hoe je dat doet.

4. Pannenkoeken
Op Food.com vonden we een heerlijk recept voor pancakes met appelmoes. Ook hierin wordt de moes in plaats van eieren gebruikt.

Appelmoespannenkoeken
Bron: Flickr

5. Gemarineerde varkenshaas
Dit gerecht is een echte topper voor in de herfst. Het hartige van de varkenshaas wordt hier gecombineerd met zoete appelmoes, en dat is verrukkelijk! Op Six Sisters Stuff staat een goed recept.

6. Broodtaart
Of maak deze broodtaart als dessert: werkelijk waar om te smullen en lekker fris door de appel.

Broodpudding appelmoes
Bron: Flickr

7. Cake
In deze cake is uiteraard ook appelmoes gebruikt. Samen met kaneel en honing zorgt het voor een ontzettend lekkere en kruidige smaak. Een must voor zoetekauwen! Op Averiecooks vind je het recept.

En het is natuurlijk het allerlekkerst om de appelmoes die je gebruikt zelf te maken. En dat doe je zo. Succes!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
7 x koken met appelmoes (en nee, niet kip en patat!)
Sluiten