Hoe maak je garlic confit: gekonfijte knoflook in olie?

Garlic confit is een fantastische smaakmaker. De zoete, romige knoflook in aromatische knoflookolie pept groenten op, maar is ook goddelijk door een salade, in sauzen, soepen en op toast.

Met deze handige kooktechniek gaat er een nieuwe wereld voor je open, geloof ons. En het is niet moeilijk, dus dat is ook gelijk lekker meegenomen!

Confit = konfijten

Konfijten is – naast een manier om fruit te conserveren in suiker – een kooktechniek om vlees te garen in dierlijk vet. Op die manier blijft het vlees langer houdbaar. De Fransen noemen dat confit. Zo ken je vast wel de bekende duck confit, oftewel: gekonfijte eendenpoot.

Garlic confit is daar een variant op, waarbij hele tenen knoflook op lage temperatuur worden gepocheerd in olie of vet. Op die manier wordt de knoflook lekker zoet en romig, héél anders dan rauwe of gebakken knoflook.

View this post on Instagram

Já que pediram, segue a receita SUCESSO do alho confitado. Receita extremamente saborosa, já que o alho fica ligeiramente adocicado. Não esqueça de SALVAR para fazer na sua casa… 😉😍 . . Alho confit: 150g de alho descascado Sal Pimenta do reino 1 colher (sopa, rasa) de açúcar Tomilho 1/2 xic. de vinho branco 1 colher (sopa) de manteiga com sal Azeite extra-virgem Em uma forma pequena adicione todos os ingredientes. Comece pelos alhos, adicione sal, pimenta do reino, açúcar, o tomilho e depois coloque os líquidos. Comece pelo azeite e coloque uma boa quantidade (até chegar na metade dos alhos). Depois coloque o vinho branco e a manteiga. Leve ao forno beeeem baixo (o mínimo possível) e deixe por aproximadamente 1 hora, ou até ficarem macios. Por ficarem macios e adocidados, ficam perfeitos como antepastos, comendo com pão, por exemplo. . Essa técnica de cocção em óleo e em baixa temperatura se chama confitar e você pode usar a sua inspiração para confitar uma série de ingredientes (como cebola e tomate). . . 🇺🇸As requested, follow the SUCCESS recipe of garlic confit. 😉😍 . This cooking technique in oil and in low temperature is called confit and you can use your inspiration to confit a series of ingredients (like onion and tomato).

A post shared by Patricia Novais (@nacozinhadapati) on

Waar eet je het bij?

Zowel de zachte knoflook als de olie – die nu lekkere knoflookolie is geworden! – kun je gebruiken in gerechten. Groenten knappen er enorm van op, maar je kunt het ook als spread gebruiken op toast of bruschetta, op een pizza, of als basis voor een saus.

Ook superlekker: roer wat van de knoflook door boter voor de lekkerste knoflookboter ooit. Het past ook perfect bij verse aardappelpuree of hasselback aardappeltjes.

View this post on Instagram

New post for easy roasted garlic on the blog!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ _⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Garlic confit is an indispensable staple in my kitchen. The silky, spreadable cloves add a sweet punch of garlic to everything from vegetables to pasta, salad dressing or pizza. And, the oil? The infused oil is perfect for drizzling on top of dishes, adding to vinaigrettes or serving with crusty bread.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ _⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Let me know how you use roasted garlic ✌️ •⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ •⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #add1tbsp #feedfeed #f52grams #huffposttaste #buzzfeast #eeeeeats #beautifulcuisines #thekitchn #foodandwine #forkyeah #onthetable #yahoofood #buzzfeedfood #foodstyling #vscofood #gloobyfood #eater #lifeandthyme #food52 #heresmyfood #foodgawker #eattheworld #tastingtable #foodbeast #spoonfeed #garlicconfit #onmytable #bestofphilly #roastedgarlic #igers_philly

A post shared by add1tbsp — Evan Kalman (@add1tbsp) on

Zo maak je zelf garlic confit

Zelf garlic confit maken is doodeenvoudig. Gebruik twee bollen knoflook en pel alle knoflooktenen. Doe ze in een steelpannetje en voeg genoeg olie toe tot de tenen helemaal onder staan. Het schijnt dat olijfolie de allerbeste garlic confit oplevert.

Laat dit op heel laag vuur sudderen tot de knoflook goudbruin is. Dat zou zo’n 35 à 45 minuten moeten duren.
Laat de confit afkoelen, giet het over in een potje en bewaar het enkele weken in de koelkast. Zorg dat je het potje van tevoren goed hebt gesteriliseerd.

Tip: voeg je favoriete kruiden (tijm, rozemarijn, chilipeper) toe aan het pannetje voor extra smaakvolle garlic confit.

Meer handige kooktips:

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Hoe maak je garlic confit: gekonfijte knoflook in olie?
Sluiten