Koekjesdeeg invriezen

Culy 27 jan 2012 Inspiratie

Koekjes zijn erg leuk om te maken, maar vaak heb je nog deeg over. Truc: je kunt dit heel makkelijk koekjesdeeg invriezen! Culy geeft een aantal tips.

– Maak een grote bal van het koekjesdeeg om hem in te vriezen. Maar nog beter: maak kleine balletjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, en zet dit in de vriezer. Laat dit 30 minuten tot een uur bevriezen, haal de bevroren balletjes daarna van de bakplaat, en doe ze in een dichte diepvrieszak of vriesdoosje. Deze moet helemaal lucht dicht zijn. Deze tip is vooral handig bij grovere koekjes zoals chocolate chip cookies.

– Slimme tip: label het zakje of bakje met de datum en soort koekjesdeeg erop, evenals de baktijd en temperatuur (als je deze weet).

– Het koekjesdeeg blijft maximaal 4-6 weken goed.

– En tot slot: diepgevroren koekjesdeeg, hoeft niet eerst ontdooid te worden als je het gaat bakken. Bak het gewoon2-3 minuten langer dan het originele recept.

IMG_7518

Reageer op artikel:
Koekjesdeeg invriezen
Sluiten