Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 17 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Wat eten we met kerst? Haal inspiratie uit dit kerstmenu voor 4 personen

Onze voorspelling is dat heel wat mensen dit jaar kerst zullen vieren met een intiemer groepje van rond de vier personen. Gelukkig kan dat nog steeds een heel feestelijk gebeuren zijn. Wij doen alvast een voorzet met dit kerstmenu voor 4 personen.

De recepten zijn zó uitgekozen dat je niet te veel hoeft gaan rekenen met het vermenigvuldigen of delen van de ingrediëntenlijsten. Dat noemen we nog eens praktisch koken.

Kerstmenu voor 4 personen

Amuse: zalmtartaar met kappertjes en dillemayo

Deze zalmtartaar met gefrituurde kappertjes en dillemayo vindt iédereen lekker. Presenteer in mooie glaasjes of kommetjes (bijvoorbeeld in een martiniglas of wijnglas!) en je hebt een perfecte amuse voor 4 personen.

Culy's heerlijke 5 gangen kerstmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: zalmtartaar met gefrituurde kappertjes en dillemayo

Voorgerecht: de allerlekkerste pompoensoep voor kerst

Pompoensoep is altijd een goed idee, maar deze pompoensoep is wel een héél goed idee. Wij vinden dit namelijk de allerlekkerste pompoensoep die je voor kerst kunt maken. Het geheim zit ‘m in de geurige kruidenolie met krokante tijm, salie en walnootjes die we over de soep lepelen.

De hoeveelheid in dit recept kun je 8 kleine of 4 grotere porties maken. Heb je over? Dan heb je alvast een lekkere lunch voor de dag daarna.

pompoensoep kerst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Hoofdgerecht voor 4 personen: makkelijke kalkoen met bruine boter & cranberry

Je hoeft echt geen hele kalkoen te braden om iets feestelijks op tafel te zetten met kerst. Je kunt ook heel goed plakken van kalkoenfilet snijden, kijk maar naar dit recept. Kook je voor vier, verdubbel dan de ingrediënten in het recept. Easy!

Tip: serveer er meteen deze kerstsalade met mandarijn, roodlof en pecan bij.

kalkoen met cranberry en bruine boter
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: makkelijke kalkoen met bruine boter, cranberry & mosterdzaadjes

Kerstmenu voor 4 personen: toetje

Een panna cotta met karamel klinkt misschien als iets intimiderend, maar dat is het beslist niet. We beloven je plechtig: met dit recept komt het helemaal goed!

Dit recept is voor 3 à 4 personen, afhankelijk van de grootte van je kommetjes of ramekins. Het handigste is dat je de panna cotta verdeelt over vier ramekins van gelijke grootte.

Vegan panna cotta
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer kerst inspiratie?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.