Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 3 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

De leukste kant-en-klare cocktails uit blik of fles

In december staan we het liefst uren in de keuken. Uitgebreide kerstdiners, Sinterklaas-catering en over alle eindejaarsborrels nog maar niet te spreken. Maar naast de show stelen met je kookkunsten, kan dat tegenwoordig ook met drank. En dan niet doordat je tijdens de kerstborrel in de lampen hangt. Steeds vaker zien  wij kant en klare cocktails voorbij komen. Reden voor ons om de lekkerste varianten voor je te bundelen.

Kun je ze zelf alvast inslaan voor de voorraadkast. Óf om alvast voor te proeven!

Williams Cocktails

Toen we deze cocktails voor ‘t eerst voorgeschoteld kregen aan de bar, knipperden we toch eventjes twee keer. Schonk de barman deze cocktails nu gewoon uit een blikje? Ja! En waarom ook niet? Want hoewel we toch altijd vallen voor de charme van een shakende barman, snappen we het gemak waarvoor veel horecaondernemers kiezen.

Waarom zou je dat thuis dan niet ook doen? Want in de weer gaan met zo’n fancy cocktailshaker ziet er leuk uit, maar het is toch (zeker als je er niet zo geoefend mee bent) altijd een gedoetje en geknoei. Deze blikjes zet je in je koelkast, shake je vlak voor het inschenken zo’n vijf seconden en kind kan de was doen. Inschenken, garneren met wat er bij het type cocktail past en proosten maar.

Je koopt de kant en klare cocktails in een blikje al vanaf €6,50 per stuk op de website van Williams Cocktails. Tip: koop de cocktails in de aangeboden giftbox, dan zitten er ook lekkere Kalamata olijven en geroosterde amandelen bij.

williams cocktails kant en klare cocktails
Bron: Williams Cocktails

Kever Genever

Dat de mannen van Kever Genever goeie jenever kunnen stoken, daarvan waren wij al langer op de hoogte. Dat ze hun typerende blikken nu ook vullen met kant en klare cocktails, was een nieuwtje waar wij erg content van werden.

De zogenoemde canned cocktails zijn er in drie soorten: de Henkie Panky, een mix van Kever Origineel met zoete Vermouth en Fernet Branca. Dan de Holy Negroni, met Kever Origineel, zoete Vermouth en Campari. En als laatste de Pinky Promise, met Kever Origineel, framboos, droge Vermouth en limoensap.

Je koopt de cocktails voor €24,50 euro per blik. Goed om te weten: één cocktailblik is goed voor vijf cocktails. Kun je jezelf in ieder geval voorzien van een refill mocht dat je te lang duren.

kever genever kant en klare cocktails
Bron: Kever Genever

De Cocktailclub

Naast kant en klare cocktails in blik, zijn er ook canned cocktails (ja dan blijf je ze toch zo noemen) in flesjes. En ook dat is handig, want je steekt d’r een rietje in en klaar ben je. Geen afwas, geen speurtocht naar chique cocktailglazen en in de weer met garnering? Zelfs dat hoeft niet.

Het kan natuurlijk wel. Want de tien cocktails zijn beschikbaar in kleine, maar ook in grote flessen. Kun je de cocktail er zo uitschenken en opmaken. De Cocktailclub heeft als aanbod een Pornstar Martini, een Espresso Martini, Strawberry Daiquiri, Amaretto Sour, Mojito, Old Fashioned en Negroni. Daarnaast hebben ze drie eigen cocktails: de Bring me back to Bali met vodka, pandang, aloe vera en passievrucht, de Clover Club met framboos, citroen en Yuzu Gin, en de La La Margerita, een margerita met tequila met sinaasappel en limoen.

Je koopt de cocktails van De Cocktailclub via de website in flesjes van 140 ml of flessen van 700 ml.

The Stillery

De Amsterdamse brouwers van The Stillery wisten ‘t zeker: naast lekkere gins, jenevers en vodka’s moesten er ook zogeheten ready to drink cocktails komen. En zo geschiedde. De distillateurs vulden glazen potjes met hun lekkerste mengsels die jij deze kerstborrel kunt aanschaffen als kant en klare cocktails.

De kant en klare cocktails zijn er in twee smaken: een Espresso Martini en een Pornstar Martini. Het enige dat jij nog hoeft te doen is kiezen tussen die twee, een ijsblokje toevoegen, even schudden en drinken maar. Kun je niet kiezen, geen zorgen. Dan neem je ze toch gewoon allebei? Heb je daarna ook twee herbruikbare potjes voor saffraan of andere bijzondere kruiden.

Je koopt de cocktails van The Stillery voor € 3,95 euro per potje via de website.

The Stillery kant- en klare cocktails als voorbeeld van een stressloze kerst
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.