Culy
Culy Inspiratie 21 januari 2017

Kan best: een eitje op je pizza

Ben je een beetje klaar met de standaard pizza Margherita of quattro stagioni, en kan je wel wat nieuwe pizza-inspiratie gebruiken? Doe een eitje op je pizza!

Je kunt het ei eerst in een koekenpan bakken en vervolgens op je pizza leggen als deze heet uit de oven komt. Je kunt ook in de laatste minuten van het bakken een eitje erop breken en het ei laten garen in de oven.

Let op: doe dit alleen als je een ontzettend hete oven hebt, of een steenoven gebruikt, anders kan het zijn dat het ei niet snel genoeg gaart. En een plas snotterig eiwit op je pizza, daar wordt niemand vrolijk van…

Een klassieke combinatie is een pizza met witte saus (van crème fraîche, mozzarella en/of room), Italiaanse speck of ham en rucola.

Stock een eitje op je pizza.jpg

Maar je kunt natuurlijk volop variëren met je favoriete ingrediënten. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een mix tussen shakshuka en pizza: een pittige tomatensaus, gegrilde paprika, Mediterraanse kruiden én een gebakken eitje. Lekker!

En wil je stiekem pizza als ontbijt eten? Snappen we. Maak dan deze easy ontbijtpizza’s met avocado en ei. Gezonder dan je denkt!

avocado wrap ei stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Kan best: een eitje op je pizza
Sluiten