Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dineren 21 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Brasserie Nieuw-Noord in Rotterdam geeft het oude Noorden wat het nodig heeft

Brasserie Nieuw-Noord is in het pand van voormalig bierlokaal Schoonewil getrokken en heeft daar flink huisgehouden: in deze flitsende nieuwe brasserie in Rotterdam-Noord kun je ontbijten, lunchen en dineren.

Marmeren eettafeltjes, azuurblauwe panelen tegen de wand en een imposante bar met mozaïeksteentjes met grote bollampen erboven, maken dat je je even in een chique brasserie in Frankrijk waant.

De menukaart ziet er zalig uit en dat is ook precies de bedoeling: “Als u nu al voor uw beeldscherm zit te kwijlen, dan doen wij het goed”, zeggen de dames. Dames ja, want Brasserie Noord wordt gerund door twee horecafanatici die ervaring op deden bij ondermeer Hotel New York, NRC en Destino.

Brasserie Nieuw-Noord is de eerste eigen zaak van Rose, die de brasserie samen met haar vader Aryan Tieleman – een succesvolle horecaondernemer in Rotterdam – oprichtte. Samen met assistent Simone Nienhuis streeft Rose elke dag naar perfectie.

Brasserie Nieuw-Noord
Bron: Brasserie Nieuw-Noord

Hoe smaakt het?

Klinkt goed, smaakt nog beter. Want tussen 10:00 en 11:30 uur kun je hier heerlijk ontbijten met croissants, pastrami, likkepot, fruit en/of granola.

Voor de lunch goede klassiekers met een twist. Zo bevat de clubsandwich popcorn en wordt je broodje gerookte zalm opgefleurd met gepekelde radijs. Er zijn ook salades en kleine warme gerechtjes, zoals een tosti met paddenstoelen of een pita kip met chilimayo.

Brasserie Nieuw-Noord
Bron: Brasserie Nieuw-Noord

‘s Avonds kun je los met een ceviche van tomaat, een 5-minuten ei met spinazie en Hollandaisesaus op brioche-toast of klassieke steak tartare vooraf.

Ga door met geroosterde kroten (bieten) met krokante haloumi, olijfolie en waterkers, de sardientjes à la plancha met citroen en kruidenzout of de gestoofde lamsnek met groente van de barbecue en zilveruien. Bestel er ook de frietjes met parmezaan én beurre noisette bij.

En toe? Crêpes Suzette of de patisserie van de dag. Jááá!

Brasserie Nieuw-Noord in Rotterdam
Bron: Brasserie Nieuw-Noord

Aanwinst

De dames hopen met Brasserie Noord de missende horeca-schakel te vormen in het oude Noorden van Rotterdam. Er was namelijk nog geen plek waar je om 10:00 uur ‘s ochtends terecht kon voor een goede kop koffie.

Dat je er ook prima kunt borrelen, bijvoorbeeld met een Rotterdams biertje van brouwerij Noordt, maakt Brasserie Nieuw-Noord een nog grotere aanwinst voor Rotterdam.

Brasserie Nieuw-Noord is elke dag open van 10:00 tot 22:00 uur.

Brasserie Nieuw-Noord
Brasserie Nieuw-Noord

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.