Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 6 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Kaasfans opgelet: er is een kaas pretpark in Zuid-Korea

Kaasfans verenigt u! En wel in Zuid-Korea. Want daar zit een heus kaas pretpark. Bij Imsil Cheese Park stap je binnen in een wereld van kaas. Da’s best een beetje bizar, maar wel leuk.

Het klinkt best een beetje gek: een kaas pretpark in Zuid-Korea. Het staat immers niet bepaald bekend als het land van de kaas. Toch zijn de Zuid-Koreanen er gek op. Bovendien is Imsil naar Zuid-Koreaanse begrippen het mekka van de kaas.

kaas pretpark
Bron: Imsil Cheeseparl

Kaas pretpark

Reden genoeg om er een compleet park te bouwen, als ode aan kaas, zo vonden de makers van Imsil Cheese Theme Park blijkbaar.

Wat kun je hier allemaal doen? Vooral heel veel kaas eten, leren over kazen en je eigen kaas maken. Daarnaast zijn er ook heel veel attracties met een kaasthema. Maak een wandeling langs het kaaskasteel en gebouwen die in de vorm van kazen zijn gebouwd. Of ga los op de speeltoestellen in de vorm van een kaas. Geitjes of koeien aaien kan er ook. Eet er in één van de restaurants. En natuurlijk is er ook een kaaswinkel aanwezig, voor kaas-souvenirs.

Sprookjesachtig

Het lijkt ons een vrij surrealistische ervaring om rond te lopen in een kaas pretpark, laat staan in Zuid-Korea. Het park is dan ook eigenlijk gebouwd naar voorbeeld van het sprookjesachtige Zwitserse dorpje Appenzell. Dus mocht Zuid-Korea je iets te ver weg (of te onstuimig…) zijn, dan kun je altijd nog naar Zwitserland…

Imsil Cheese Theme Park is geopend van dinsdag t/m zondag, tussen 10:00 en 18:00 uur. Hier vind je de adresgegevens.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.