Redactie
Redactie Culinair nieuws 5 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Jonge ondernemers brengen culinaire snacks naar Amsterdamse clubs

We kennen het gevoel allemaal: na een avondje stappen is de shoarmazaak om de hoek vaak je beste vriend. Of het gezond en lekker is, dat doet er vaak op dat moment niet toe. Hartstikke zonde, en daarom zijn er nu The MealMakers: twee jonge studenten die elke donderdag met hun foodstandje in verschillende Amsterdamse clubs vers bereid eten verkopen. 

Gijs Berendse (19) en Zuca Cozijn (22) startten het initiatief een paar maanden geleden met het bezorgen van verschillende lunchpakketten, zoals het ‘katerlunchpakket’ en de ‘student meal bag’. “Niemand heeft zin om ‘s ochtends vroeg zijn boterhammen te smeren. Het enige waar je mee bezig bent, is op tijd op school komen. Uiteindelijk haal je dan ‘s middags een frikadelbroodje bij Albert Heijn, wat de concentratie alles behalve bevordert.”

Bron: Facebook

Later viel het twee op dat op donderdagavond veel snackbars en shoarmatenten gesloten zijn, maar veel mensen dan honger hebben. The MealMakers werd uitgebreid en sinds een paar weken staan ze wekelijks in onder andere Jimmy Woo, Disco Dolly en Club Nyx met verschillende pasta’s en broodjes. Al slaan ze de technofeestjes liever over, “daar eten de mensen alleen maar waterijsjes”.

Kijk op de Facebook-pagina voor meer informatie en in welke club ze deze week staan.

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.