Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 18 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Japans kabocha-brood: zachte zoete broodjes met pompoen

Zijn ze niet cute? Deze Japanse kabocha-broodjes zijn zachte zoete melkbroodjes met pompoen erdoorheen. Vaak worden ze gebakken in de vorm van kleine pompoentjes.

Kabocha is het Japanse woord voor pompoen, zo komen ze aan hun naam. Ze worden gemaakt van een melkachtig deeg met gist, boter en ei waaraan zoete pompoenpasta wordt toegevoegd. Of in het Japans: kabocha an.

Je tanden in een zacht zoet brood stoppen

Zoete pompoenpasta

Da’s trouwens wel even wat anders dan de pompoenpuree die wij gebruiken tijdens het koken: door toevoeging van een zoete aardappel of suiker krijg je de echte kabocha an die de Japanners bedoelen. Een zoete pasta dus.

Japanse kabocha broodjes

Wat eet je bij deze lekkernij? Kabocha-brood is lekker met Nutella, banaan of ander zoet beleg, maar bijvoorbeeld ook met bacon, ei en kaas. Of besmeer ‘m net als een bagel met roomkaas.

Ook lekker: voeg voor het bakken wat kaneel of geraspte kaas toe. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.

Zelf kabocha-brood maken

Op het blog Chopstick Chronicles vonden we een een recept waarmee je de kabocha-broodjes thuis zelf maakt. Helemaal leuk: door een touwtje over de broodjes te spannen voordat ze de oven in gaan, krijgen ze de vorm van pompoentjes. Een pompoenpit doet dienst als steeltje.

Een alternatieve methode om kabocha-brood in de vorm van een pompoen te krijgen, is door een schaar in olie te dippen en de broodjes rondom in te knippen. In dit filmpje zie je hoe beide methoden werken:

Heb je daar allemaal geen geduld voor, maak er dan gewoon ronde broodjes van. Minstens zo lekker.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.