Redactie
Redactie Inspiratie 24 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

Is roomboter het nieuwe klontje suiker in de koffie?

Roomboter in je koffie? Ja, je leest het goed. Het is een nieuwe trend op koffiegebied en schijnt in combinatie met een scheutje kokosolie ervoor te zorgen dat je vele malen meer energie krijgt én er een beter voedingspatroon op nahoudt. 

Het begon allemaal met Dave Asprey. Een ondernemer uit Silicon Valley, die na een kopje thee met jakboter te hebben gedronken zich als herboren voelde. In 2010 ontwikkelde hij Bulletproof coffee: een koffiesoort gemaakt van speciale koffiebonen (genaamd Upgraded Coffee), grasboter en MCT-olie.

Inmiddels is de Bulletproof coffee een trend: op verschillende websites verschijnen vergelijkbare recepten en onder andere Twitter staat er vol mee. Of het ook in Nederland zo populair zal worden? Dat zullen we nog moeten afwachten.

Hoe werkt het precies?
MCT-olie is een vetsoort die onder andere voorkomt in kokosolie, het bevat geen cholesterol en wordt niet opgeslagen in het lichaam. Dit in combinatie met een sterke kop koffie en een klontje grasboter zou ervoor moeten zorgen dat je meer energie krijgt, minder honger, helpt bij afvallen en het verbeteren van prestaties.

Of het écht zo’n wondermiddel is als wordt beweert, durven we niet te zeggen. Er is nog geen onderzoek naar verricht en deze uitspraken zijn louter gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Maar, dat je voedingspatroon erdoor verandert is niet meer dan logisch: het hoge aantal calorieën vult ontzettend en zorgt ervoor dat we minder snel honger krijgen.

Zelf maken
Wil je het zelf een keer maken? Dat kan. Het origineel wordt weliswaar gemaakt met de speciale Bulletproof koffiebonen, maar in principe moet het ook lukken met gewone koffie. Meng hiervoor een grote kop koffie met 1 à 2 eetlepels ongezouten grasboter en 1 à 2 eetlepels kokosolie. Goed roeren en drinken maar!

Heb je het al wel eens geprobeerd? Laat dan in een reactie weten wat je ervan vond, we zijn benieuwd naar je ervaringen!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.