Culy
Culy Inspiratie 1 januari 2015

In New York is een Maille-speciaalzaak geopend mét een mosterd sommelier

Het bekende Franse mosterdmerk Maille – waarvan iedereen wel een potje in de koelkast heeft staan – opende onlangs zijn eerste Amerikaanse speciaalzaak in New York. En de winkel heeft zelfs een eigen mosterd sommelier!

In de boetiek zijn meer dan 20 verschillende soorten mosterd te koop: van mosterd met blauwe kaas tot chardonnay-mosterd. Bezoekers kunnen de mosterd in de welbekende glazen potjes kopen óf een keramisch potje laten vullen met mosterd van de tap.

The-Maille-Boutique-in-New-York_Pouring-Mustard-on-Tap_HR
Bron: maille.us

Mosterd sommelier

En het bijzondere is: de vestiging heeft zelfs een eigen mosterd sommelier! Pierette Huttner weet álles van de mosterd die ze verkoopt en vertelt er honderduit over; bijvoorbeeld waar welke mosterdsoort lekker bij past. Eet je vanavond ham? Dan adviseert ze een traditionele witte wijn-mosterd. Houd je helemaal niet zo van mosterd? Dan is volgens Pierette de basilicum-mosterd of Parmezaan-mosterd een goede keuze om mee te beginnen.

New York is zeker niet de eerste plek waar een Maille-boutique is gevestigd. Ook in Londen, Parijs en – natuurlijk – Dijon in de Bourgogne bestaan vergelijkbare winkels die volledig in het thema van het mosterdmerk staan.

Screenshot 2014-12-17 at 17.30.57Screenshot 2014-12-17 at 17.32.02Screenshot 2014-12-17 at 17.31.47
Bron: maille.us

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
In New York is een Maille-speciaalzaak geopend mét een mosterd sommelier
Sluiten