Redactie
Redactie Inspiratie 1 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

In New York is een Maille-speciaalzaak geopend mét een mosterd sommelier

Het bekende Franse mosterdmerk Maille – waarvan iedereen wel een potje in de koelkast heeft staan – opende onlangs zijn eerste Amerikaanse speciaalzaak in New York. En de winkel heeft zelfs een eigen mosterd sommelier!

In de boetiek zijn meer dan 20 verschillende soorten mosterd te koop: van mosterd met blauwe kaas tot chardonnay-mosterd. Bezoekers kunnen de mosterd in de welbekende glazen potjes kopen óf een keramisch potje laten vullen met mosterd van de tap.

Bron: maille.us

Mosterd sommelier

En het bijzondere is: de vestiging heeft zelfs een eigen mosterd sommelier! Pierette Huttner weet álles van de mosterd die ze verkoopt en vertelt er honderduit over; bijvoorbeeld waar welke mosterdsoort lekker bij past. Eet je vanavond ham? Dan adviseert ze een traditionele witte wijn-mosterd. Houd je helemaal niet zo van mosterd? Dan is volgens Pierette de basilicum-mosterd of Parmezaan-mosterd een goede keuze om mee te beginnen.

New York is zeker niet de eerste plek waar een Maille-boutique is gevestigd. Ook in Londen, Parijs en – natuurlijk – Dijon in de Bourgogne bestaan vergelijkbare winkels die volledig in het thema van het mosterdmerk staan.

Bron: maille.us

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.