Redactie
Redactie Inspiratie 8 feb 2013

How-to: zelf glutenvrij zelfrijzend bakmeel maken

Wanneer je bent veroordeeld tot een glutenvrij dieet is het bakken van een heerlijk vers brood of taartje niet altijd even makkelijk. Glutenvrije bloem smaakt namelijk totaal anders en komt niet in de buurt van het “echte” resultaat. Daarnaast is het volgen van een dergelijk dieet vrij prijzig en daardoor een stuk minder leuk om zelf aan de slag te gaan.

Omdat glutenvrije bakmixen al helemaal een stuk duurder zijn, helpen we je een handje door te laten zien hoe makkelijk het is om zelf zelfrijzend bakmeel te maken.

Het enige wat je hoeft te doen is 500 gram glutenvrij meel te mengen met 30 gram bakpoeder van Dr. Oetker of Albona (verkrijgbaar bij Aldi). Je zal je verbazen als je ziet hoeveel geld het scheelt, en het is in een handomdraai gebeurd! Koop glutenvrij meel bij reformwinkels, EkoPlaza en Marqt of online hier.

Geen bakpoeder in de buurt maar wel wijnsteenzuur? Vervang het bakpoeder dan door een gelijke hoeveelheid wijnsteenzuur. Deze laatste is hier verkrijgbaar.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
How-to: zelf glutenvrij zelfrijzend bakmeel maken
Sluiten