Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Inspiratie 21 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Het ochtendritueel van Miss Havermout

Onlangs deelde Culy’s hoofdredacteur Monique haar favoriete doordeweekse ontbijtje én was ontbijtmerk Quaker benieuwd naar jullie ochtendritueel. Deze werden massaal op Instagram gedeeld! We kozen wat ons betreft de mooiste foto uit en vragen deze Instagrammer nu het ochtendhemd van ‘t lijf.

@Miss_Havermout, alias Hanne Clemens, won met haar foto deze gastblog op Culy.nl én een jaar lang gratis Quaker. Ook wordt haar foto en recept gepubliceerd te worden in het Quaker Morning Magazine.

Tip: vanaf nu kun je jouw Quaker Morning Magazine gratis online personaliseren en downloaden!

Meet Miss Havermout!

Hanne woont in Tilburg en is naast full-time foodie ook student Food Innovation. Ze blogt over haar culinaire avonturen op haar site én post regelmatig prachtige foto’s op Instagram.

Vertel eens Hanne, wat is jouw favoriete ontbijt?

“Na een week lang snel, snel ontbijten in de trein is het op zondag tijd om rustig aan te doen en lekker uit te pakken met mijn ontbijt. En het mag dan wel zondag zijn, ik eet gewoon havermout!

Wel doe ik op zondag altijd net iets meer mijn best om mijn bordje pap er stralend uit te laten zien. Ik garneer mijn bakje met lekker veel vers fruit, noten, kokosflakes, chocolade en de rest van mijn voorraadkast. Tja, je moet iets voor de foto, hè!

Op zondagochtend verandert mijn kamer dan ook vaak in een mini fotostudio zodat ik mijn sunday brekkie zo mooi mogelijk op de foto kan zetten en deze met jullie kan delen. Tegen de tijd dat ik eindelijk tevreden ben met de foto is dat havermoutje al lang weer koud, dus voordat ik met mijn knorrende maag aanval zet ik het bakje nog even in de magnetron en roer ik alles lekker door elkaar. Bye bye perfect plaatje.

Als ik dan na een half uur (want zoveel tijd kost heel dat perfecte Instaplaatje me gemiddeld) eindelijk kan gaan ontbijten, neem ik er altijd even mijn agenda bij. Ik neem dan alvast door hoe de komende week eruit ziet en ik maak wat lijstjes. Ja, ik ben een echte control freak. Boodschappenlijstjes, to-do lijstjes, mealplanners, receptjes, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er een lijstje voor in mijn agenda. Beter al die lijstjes en chaos in mijn agenda dan in mijn hoofd, denk ik altijd maar…”

Zo maakt ze haar favoriete havermout klaar:

Ingrediënten:

  • 40 gram havermout
  • 200 milliliter melk
  • Snufje kaneel
  • 1 abrikoos
  • Een paar aardbeien, blauwe bessen en frambozen uit de diepvries
  • Een takje munt.

Ik verwarm de havermout, melk en kaneel in een pannetje op het vuur. Even lekker meditatief door het pannetje roeren en je pap is klaar. De havermoutpap schep ik in een kommetje en dan kan het feest beginnen. Ik garneer de havermout met zo veel mogelijk fruit in leuke kleurtjes. Perfect voor de foto.

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Quaker geschreven.

In samenwerking met Quaker

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.