Culy
Culy Inspiratie 8 okt 2012

Het kan echt: noten roosteren in de magnetron

Culy loves it, vers geroosterde noten door de yoghurt, op taartjes of als gezonde snack tussendoor. Het enige vervelende is dat je keer op keer de oven moet opwarmen, voor slechts een paar minuutjes roosteren. Wanneer de oven toch al aan staat is het geen probleem, maar het duurt vaak veel te lang en kost relatief veel energie.

De perfecte oplossing voor het probleem: rooster je noten in de magnetron! Op deze manier hoef je niet eerst de oven voor te verwarmen en zijn niet opeens al je noten verbrand omdat je eventjes niet oplette. Het enige wat je moet doen is de nootjes op een magnetronbestendig bord te leggen en ze met intervallen van 1 minuut te roosteren.

Door de intervallen kan je het roosteren continu in de gaten houden en wordt je erop geattendeerd dat er nog iets in de magnetron ligt.

Hoelang het duurt voordat ze klaar zijn hangt af van een aantal factoren, namelijk de grootte, soort en of de noten vers zijn. Zoals bij veel dingen is het ook hierbij het geval dat naarmate je het vaker doet  je er meer gevoel voor krijgt.

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste inspiratie in je inbox

Reageer op artikel:
Het kan echt: noten roosteren in de magnetron
Sluiten