Redactie
Redactie Inspiratie 6 nov 2016
Leestijd: 4 minuten

Het financiële eetdagboek van Culy’s Monique

Op de Culy redactie zijn we 24/7 met eten bezig. Maar hoe blij wordt onze portemonnee daarvan? Om onszelf te confronteren én jullie te inspireren houdt de Culy redactie een week lang een financieel eetdagboek bij. Culy’s hoofdredacteur Monique van Loon trapt af.

“Hoe ik mijn culinaire gedrag op financieel gebied zou omschrijven? Lastig. Aan de ene kant ben ik een echte bourgondiër, ga ik vaak uit eten en heb ik eigenlijk geen idee wat een pak hagelslag kost. Ik koop vlees graag bij de slager en geef met liefde meer uit voor producten van hoge kwaliteit en/of een goede afkomst.

Aan de andere kant ben ik een held in kliekjes, is mijn voorraadkast mijn grote vriend en word ik toch wel een beetje blij van bonuskoopjes. Daarnaast heb ik het geluk dat ik veel lekkers opgestuurd krijg om te testen voor Culy, en af en toe word uitgenodigd om ergens te gaan eten, dus dat drukt wel in de kosten.”

Maandag

Ik ontbijt met een glas appelsap en een schaaltje havermoutpap met noten en banaan; allemaal ingrediënten die ik nog in de keuken had liggen.

Door alle drukte op de redactie kom ik bijna niet aan lunchen toe, dus neem ik om drie uur maar snel drie rijstwafels met Nutella. Slecht, maar zo lekker. En gratis, want het ligt al in de voorraadkast van de Culy-redactie… Verder drink ik veel thee.

‘s Avonds maak ik een herfstige soep van bloemkool, broccoli en kokosmelk met krokante pancetta als topping. Wederom kliekjes uit mijn koelkast, dus deze week begint goed qua besparen…

Totaal: € 0,-

Dinsdag

Ik ontbijt thuis met een shake van fruit en melk dat ik nog in de koelkast had liggen. Op kantoor drink ik een halve liter thee. Vervolgens halen we een broodje bij Stach als lunch. Mijn favoriet: carpaccio met truffelmayo, rucola en Parmezaan. De schade: € 3,95.

Na een aantal kantoormeetings door naar de boekpresentatie van Miljuschka. Aldaar verorber ik een aantal hapjes, die naast lekker zijn natuurlijk ook stiekem niets kosten…

Thuis heb ik geen onwijze honger meer, dus ik eet het restje soep van gisteren op met een paar crackers erbij. Als toetje een punt taart die collega Emma heeft gebakken. Kortom: weer een onwijze budget friendly dag…

Totaal: € 3,95

broodje Stach

Woensdag

Ik sla mijn ontbijt over door alle hectiek, maar eet op kantoor rond 11 uur een energiereep met kokos en amandelen die ik opgestuurd kreeg voor Culy. Handig.

Lunch haal ik bij Marqt: een BLT-sandwich, een groen sapje en wat Libanees brood met hummus om te dippen. De schade: 8 euro.

‘s Avonds ga ik uit eten met een vriend bij restaurant Piet de Gruyter; we eten rib-eye en kabeljauw met knolselderijpuree, en flink wat wijn, voor € 60,- in totaal.

Totaal: € 68,-

Donderdag

Vandaag een videoshoot-dag voor Culy, dus vroeg op om naar Gouda te gaan. Ik haal op het station een ontbijtje bij AH To-Go voor € 4,50.

Lunch en diner wordt op de set verzorgd (lees: heel veel zelfgemaakte worstenbroodjes), dus ik word goed in de watten gelegd. En dat… helemaal gratis!

Totaal: € 4,50

Vrijdag

Ik ontbijt met yoghurt en fruit dat ik nog in huis had. Als lunch haal ik kaasbroodjes en dungesneden entrecote bij de Jumbo, thuis besmeer ik de broodjes met truffelmayo uit mijn koelkast. Ik ben € 4,50 kwijt.

‘s Avonds is er een taco-feestje op kantoor, tijdens het swingen op de dansvloer eet ik er een paar en drink ik wat wijntjes uit de office-koelkast. Schade: nul. Daarna door naar een modefeestje dat een vriendinnetje organiseert. Gratis wijn, hoera!

Totaal: € 4,50

Zaterdag

Confessie: ik ben een beetje brak vandaag. Maar daar zijn zaterdagen voor, nietwaar? Mijn vriendje haalt croissantjes, jus, lunch en koekjes bij de supermarkt en daar zijn we de hele middag wel zoet mee. Ik chill op de bank met vriendlief én zijn hondje.

‘s Avonds eet ik een Kromkommer-pompoensoep die ik opgestuurd kreeg (dankjewel!). Daarna door naar weer een feestje; ik neem een fles drank mee die ik nog in de koelkast had liggen.

Totaal: € 0,-

Zondag

Een lekker lui zondagje. We ontbijten met de restjes van zaterdag en ‘s middags bestel ik een poké bowl via UberEats van Poké Perfect met tonijn en edamame boontjes (€ 11,60).

‘s Avonds eten we pizza die mijn vriendje haalt. Dit wordt wederom geen duur dagje…

Totaal: € 11,60

Conclusie…

Dit was voor mij een relatief goedkope week, doordat ik geen grote boodschappen heb gedaan, maar één keer uit eten ben geweest én veel kon profiteren van dingen die nog in de koelkast lagen (zowel thuis als op kantoor).

Het kan zomaar zijn dat ik volgende week het vierdubbele kwijt ben. Dat vind ik zelf wel leuk, dat geen week hetzelfde is én dat ik slim omga met de ingrediënten die ik nog in huis heb.

Totaal: € 92,55

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.