Redactie
Redactie Inspiratie 6 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Heeft de manier van betalen effect op hoeveel fooi je geeft?

Digitaal betalen is iets dat we niet meer uit het straatbeeld weg kunnen denken. Niet alleen banken merken hier iets van, ook voor winkels en natuurlijk restaurants is dit een verandering. Wij vroegen ons af: heeft deze ‘nieuwe’ manier van betalen effect op hoeveel fooi je geeft?

Waar we vroeger nog krampachtig met afschriftenboekjes in de weer waren en ons geld het liefst zo dicht mogelijk bij ons hielden, wordt digitaal betalen tegenwoordig alleen nog maar aangemoedigd. Bij sommige apparaten is het nu zelfs mogelijk om (tot een bepaald bedrag) met je pinpas te betalen, zonder dat je je pincode hoeft te gebruiken.

Betalen met een app
De nieuwste trend op het gebied van betalen is de app. In plaats van met je pas of contant te betalen, werken sommige bedrijven met betaal-apps via smartphones en tablets.

En hoewel sommigen de mogelijkheid voor het achterlaten van een fooi alleen maar aanmoedigen, is dit lang niet altijd zo.

Het effect op fooi
Hoe makkelijk het ook is, niet iedereen zal er even blij mee zijn. Zo kunnen we ons goed voorstellen dat het geven van fooi anders wordt en soms zelfs wordt overgeslagen, ongeacht of dit nu uit gemakzucht is of vergeten wordt.

Betaal je bijvoorbeeld cash, dan is het makkelijk om (een deel van) het wisselgeld op tafel achter te laten. Maar ga je voor betaling met je pas, pin je het bedrag er dan bij, geef je het later los of laat je het juist zitten?

Onze vraag is dan ook: heeft de manier van betalen effect op hoeveel fooi je geeft? 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.