Culy
Culy Inspiratie 30 mei 2013

Met deze tip heb je altijd verse gember in huis

Verse gember: wij vinden het goddelijk in smoothies, soepen, Aziatische salades én (must try) in chocoladetaarten. Vers is deze pittige smaakmaker natuurlijk het lekkerste, maar het probleem is vaak dat de gember snel droog wordt.

Wij vonden de ultieme oplossing hiervoor: vries het in! Maak een flinke hoeveelheid en je hebt voor wéken verse gember in huis.

Zo vries je de gember in:

Begin met schillen en raspen, spreid de gember vervolgens uit over een vel bakpapier. Je kunt bijvoorbeeld hoopjes maken ter grootte van een theelepel. Leg het vel op deze manier in de vriezer en laat volledig hard worden.

gember-2

Haal de bolletjes bevroren gember uit de vriezer en doe ze in een tupperware bakje. Vries opnieuw in en haal steeds één bolletje uit de vriezer als je het nodig hebt. Je kunt de gember op deze manier tot wel zes maanden bewaren!

Voor de meeste gerechten (stoofschotels, vispakketjes, roerbakschotels, smoothies) hoef je de gember niet eerst te ontdooien. Handig! Wil je de gember gebruiken in bijvoorbeeld gemberkoekjes of een rauwe maaltijd? Haal de gember dan gewoon een paar minuten van te voren uit de vriezer. Enjoy!

gember-1
Reageer op artikel:
Met deze tip heb je altijd verse gember in huis
Sluiten