Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

GREEN gastrobar: het nieuwe vegetarische restaurant van Peter Lute op de Zuidas

Onlangs opende GREEN gastrobar haar deuren: een restaurant van de bekende chef Peter Lute en zijn vrouw Marieke. Met een vegetarische kaart én een adembenemend uitzicht over Amsterdam, typeert het restaurant zichzelf als ‘grootstedelijk en relaxed’.

Lute

Eerder al opende Peter Lute een pop-up tijdens de Week zonder Vlees, nu pakt ‘ie zijn vegetarische keuken grootser aan. En groots, dat is Peter Lute gewend, met onder restaurants in de Johan Cruyff Arena en boven de Ziggo Dome. Op de twee bovenste verdiepingen van de groene woon- en werktoren genaamd VALLEY op de Zuidas bevindt zich sinds deze maand GREEN gastrobar. Volledig duurzaam, volledig vegetarisch dus.

Wat eten we bij GREEN gastrobar

Kijken we naar de kaart, dan zien we dat we voor zowel à la carte als een menu kunnen gaan. Zoals we van de bekende chef gewend zijn, is dit niet een zaak waar je even naar binnen loopt voor een snelle hap. Zo zien we tussen de voorgerechten een exemplaar met tomatenthee, avocado, macadamia en kaffir lime staan. Of wat dacht je van een dessert van matchacremeux, rabarber en basilicumsorbet? Een viergangenmenu kost dan ook 75 euro.

Locatie

Het vegetarische menu is geheel in lijn met de duurzaamheidsfilosofie van het pand waar het in huist. Een goede match dus met Peter Lute, die erom bekend staat dat hij graag met groenten en verse kruiden werkt. Dit zien we dan ook terug in de moestuin en kas van De Kruidfabriek in Amstelveen.

Boerderij

Maar dat is nog niet alles. Want het echtpaar Lute is druk bezig met een nieuw project. Namelijk een duurzame en zelfvoorzienende moderne boerderij in de Noordoostpolder, waar een groot deel van de ingrediënten voor de restaurants wordt geteeld. Uiteraard komt ook op deze plek een restaurant. Deze zal de naam LUTE dragen, lezen we op de website.

Het adres van GREEN Gastrobar:

Beethovenstraat 305 (entree via Molteni store), 26ste verdieping in Amsterdam-Zuid

Kijk voor meer info en openingstijden op de website van Green Gastrobar

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.