Redactie
Redactie Inspiratie 5 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

Goedkoop en goddelijk eten in Sydney

Heb je binnenkort een trip naar Sydney op de planning staan? Dan komt dit lijstje goed van pas!

Buzzfeed vroeg zijn lezers om inside tips voor lekker en betaalbaar eten in Sydney. Wij vulden het lijstje aan met onze favorieten en willen van jou weten: ken jij nog een hotspot die in dit overzicht niet mag ontbreken?

Lentil As Anything

Bij Lentil As Anything zijn er geen vaste prijzen, maar bepaal je zelf wat je aan het einde van de avond betaalt. Het restaurant is non-profit en wordt gerund door vrijwilligers. Een supertof concept en het ziet er nog heel lekker uit ook.

The Sandwich Shop

Bij The Sandwich Shop kan je terecht voor een goed kop koffie, broodjes, koekjes, sapjes… Alles wat je nodig hebt voor een lekker ontbijtje of stevige lunch vind je hier op het menu. Een BLT-sandwich kost er €5,15.

Bron: Facebook

New Shanghai

Dol op dumplings? Dan ben je bij New Shanghai aan het goede adres. Hier krijg je namelijk 12 stuks voor nog geen €7,-.

Room 10

Ontbijten en brunchen doe je bij Room 10. Voor deze goddelijke tonijnsalade betaal je €8,95. Zo kom je de dag wel door!

Bron: Facebook

Chat Thai

Chat Thai heeft verschillende vestigingen in Sydney. Een pad thai met kip heb je er al voor €8,60, maar ook andere Thaise gerechten zijn er lekker én betaalbaar.

Bourke Street Bakery

Voor croissantjes, belegde broodjes, maar ook stukjes quiche en pizza kan je terecht bij Bourke Street Bakery. Ze hebben meerdere vestigingen en de gerechten zijn er goed betaalbaar. Een stukje quiche met spinazie, champignons en geitenkaas kost slechts €3,50.

El Loco

Bij El Loco zijn de wraps een koopje. Voor iets meer dan €4,- heb je er al één: een tortilla met een vulling naar keuze , kool, koriander en een lente-uitje. Wij krijgen er nu al zin in.

Marrickville Pork Roll

Laat je vooral niet afschrikken door de lange rij wachtende mensen die rond lunchtijd bij Marrickville voor de deur staan. Je betaalt hier voor een rijkelijke belegde pork roll maar €2,75 (!) en – echt waar – de broodjes zijn fantastisch lekker! Gewoon achteraan aansluiten dus…

Lord of the Fries

Voor frietjes moet je bij Lord of the Fries zijn. Ze bakken verse frietjes in olie van goede kwaliteit, en ze serveren ze met homemade sauzen. Ook verkopen ze burgers gemaakt met liefde, niet met dieren, zo is op de website te lezen. 100% vegetarisch dus en ze zijn niet duur!

The Soda Factory

Zorg dat je op een dinsdag naar The Soda Facotory gaat. Deze gourmet hotdogs kosten dan slechts 1 dollar, wat omgerekend nog geen €0,70 is.

The Naked Duck

Ga lunchen bij the Naked Duck en bestel een chicken roll voor nog geen €7,-. Lekker en vult goed!

Mr Crackles

Fans van pulled pork kunnen hun hart ophalen bij Mr. Crackles. Ze verkopen er rolls met heerlijk varkensvlees, maar ook salades en hot dogs. Probeer eens een portie crackling – knapperig zwoerd van het buikspek – voor €3,50.

Indian Home Diner

Indian Home Diner staat bekend om de lekkerste Indian kebab van de stad. Probeer het voor slechts €4,-.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.