Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 25 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Goddelijk Cambodjaans lunchen doe je bij Num Pang in New York

Je verwacht het niet: Num Pang is een sandwich shop in New York waar je goddelijk Cambodjaans kunt lunchen. Wat de New Yorkers dan ook en masse doen. Wat maakt deze sandwiches en andere Cambodjaanse lunchgerechten zo onweerstaanbaar?

Goddelijk Cambodjaans lunchen

Mocht je je afvragen: ‘Cambodja, waar ligt dat ook alweer?’, hierbij een spoedcursus Aardrijkskunde. Cambodja is een land in Zuidoost-Azië, dat aan de rechterkant tegen Vietnam aanschurkt en aan de linkerzijde tegen Thailand.

‘Ah’, horen we u denken, ‘nu komen we ergens’. Juist: want zowel de Vietnamese als de Thaise keuken is natuurlijk een soort schatkamer voor heel veel lekkers. Dus wat daar tussenin zit, moet minstens zo lekker zijn!

Cambodjaans lunchen

Num Pang

Restaurant Num Pang doet in ieder geval een flinke duit in het zakje. Hier eet je sandwiches, bowls, soepen, salades en kleine gerechtjes die allemaal geïnspireerd zijn op Zuid-Oost Azië. Cambodjaans met name.

De sandwiches hier hebben bijvoorbeeld veel weg van de banh mí sandwich: dat Vietnamese broodje met de Franse slag. De broodjes bij Nam Pang worden dagelijks vers gebakken in New York en gemaakt van semolina of quinoameel. Maar het zijn vooral de toppings die maken dat New Yorkers hier elke dag terugkomen.

Cambodjaans lunchen

Gegrilde perzik & bacon

Denk aan kokos-tijgergarnalen, pork belly met five spice-glazuur en ingemaakte Aziatische peer, of barbecue brisket met gember.

En wat dacht je van een sandwich met gegrilde perzik en bacon, bosui en jalapeño? Of een broodje met geroosterde maïs, kokos en limoen? Wij willen ze allemaal.

O, en alle broodjes worden geserveerd met komkommer, ingemaakte wortel, koriander en chilimayonaise.

Cambodjaans lunchen

Cambodjaanse ijskoffie

Zoals gezegd zijn het niet alleen de sandwiches die hier fantastisch zijn: er zijn ook heerlijke salades, rice bowls en soepen. Neem er een Cambodjaanse ijskoffie bij en je hebt een koningsmaal.

Num Pang heeft inmiddels zeven vestigingen, verspreid door New York. Daarnaast is er een nieuwe vestiging in Boston. Check ze online.

Cambodjaans lunchen
Cambodjaans lunchen
Bron: Num Pang

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.