Redactie
Redactie Inspiratie 11 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Gezonder leven en afvallen? Avocado’s zijn the way to go!

Dat avocado lekker is weten we alláng, en dat het gezond is wordt nu ook steeds duidelijker. Maar dat uit onderzoek blijkt dat je gezondheid daadwerkelijk omhoog gaat, je betere voedingsstoffen opneemt en je minder suiker eet? Dat wisten we nog niet.

Uit onderzoek door één van de grootste avocado producenten ter wereld, Hass, is naar voren gekomen dat het eten van avocado’s niet alleen opvallend goed is voor je gezondheid, maar ook een goede bijdrage levert wanneer je af wilt vallen. Oké, het onderzoek komt ook van de producent, maar toch.

Tijdens het onderzoek keken ze naar het verschil tussen 17.567 Amerikanen waarvan een deel wel avocado’s at en de rest niet. Diegenen die het wel aten hadden een kenmerkend betere gezondheid met een lagere BMI en gewicht. Daarbij aten zij significant meer fruit en groenten waardoor ze automatisch meer vitaminen & andere essentiële voedingsstoffen tot zich namen.

Ja, avocado’s bevatten veel vetten (weliswaar de gezonde variant) maar zitten daarentegen bomvol vitaminen, vezels en goede oliën. Wij zien deze uitkomst daarom ook als een goed excuus om nog meer te genieten van deze gezonde heerlijkheid, of het onderzoek nu volledig onafhankelijk is of niet. Maar, zorg er wel altijd voor dat je avocado’s rijp én mooi groen van binnen zijn.

En o-ja: loop je over de markt en kan je die zak met rijpe avocado’s echt niet laten liggen, maar kan je ze niet allemaal gebruiken? Check dan deze tip voor het invriezen van rijpe avocado’s.

Op zoek naar een lekker receptje? Klik dan hier. Onze favoriete tip om je avocado te checken op rijpheid:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.