Redactie
Redactie Inspiratie 21 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Handige tip: vries je rijpe avocado’s in!

Na de lifechanging avocado-tip waarmee je nooit meer een verkeerde uit zal kiezen, hebben we nu nóg iets handigs: vries je avocado in! Zo heb je ten alle tijden heerlijke, verse, romige en vooral rijpe avocado en hoef je nooit meer geïrriteerd de supermarkt uit te stormen omdat ze wéér geen goed exemplaar hebben.

Ze zijn mega gezond, vol met kalium, vitaminen, gezonde vetten, goed voor je cholesterol en ook ontzettend lekker, of je ze nou zo eet op brood of als dip, het is heerlijk om altijd in huis te hebben. Belangrijk is wel dat ze mooi rijp zijn wanneer je ze invriest, dus let hier goed op.

Ontpit en ontvel alle avocado’s en snijd ze in grove stukken, leg ze in een grote bak. Gebruik 1 el citroensap per avocado en voeg dit bij de avocado’s in de kom. Blender met een staafmixer of keukenmachine tot een fijne massa. De kans is groot dat er nog wat stukjes overblijven, dit is helemaal niet erg, het geeft juist een heerlijke structuur.

Doe de avocadomassa in druk-en-sluit-zakjes in porties zoals jij ze het liefste hebt en wees vooral niet gevreesd dat je te veel hebt; het is zeker een jaar houdbaar. Het beste is om de avocado in de koelkast of op kamertemperatuur te ontdooien, dit duurt helaas wel wat langer maar hierdoor behoud je wel de beste smaak.

Kijk hier voor een stap-voor-stap uitleg met foto’s.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.