Redactie
Redactie Inspiratie 10 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Genieten van Baskische heerlijkheden

Wie wel eens in San Sebastian is geweest, hoeven we niets uit te leggen. Dat is namelijk de stad van pintxos (spreek uit als ‘pinsjos’) en andere Baskische heerlijkheden.

door Shot of Joy

Het stikt er van de barretjes waar je naar goed Baskisch gebruik eet, drinkt, je papieren servetjes en mosselschelpen gewoon op de grond gooit en pas helemaal aan het einde van de avond betaald.

Geen idee of ze het daar in San Sebastian mee eens zijn, maar wij schenken er een gekoelde manzanilla bij. Dat is een droge en levendige sherry vergelijkbaar met een ‘fino’. Manzanilla heeft een mooie, lichte kleur en in de smaak zit iets ziltigs. Grandma eat your heart out, want sherry is terug op de kaart.

Baskische heerlijkheden om uit te proberen

Rooster stukjes stokbrood, rasp er met een teentje knoflook overheen en besprenkel met wat olijfolie. Beleg met Serranoham, geblancheerde groene aspergepunten en een gekookt kwarteleitje. Bestrooi met peper en zout.

Rooster stukjes stokbrood, rasp er met een teentje knoflook overheen en besprenkel met wat olijfolie. Leg er avocado en een mooie gebakken gamba op. Bestrooi met peper en zout.

Kook octopus tentakels tot ze zacht zijn. Kook wat krielaardappeltjes. Maak een dressing van mayonaise, gesnipperde rode ui, beetje knoflook, gesnipperde peterselie, peper en zout. Schep er de aardappeltjes door terwijl deze nog warm zijn en serveer met de octopus.

Meer inspiratie? Check Shot of Joy voor dagelijkse inspiratie.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.