Redactie
Redactie Inspiratie 22 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Gemeente Amsterdam verbiedt horeca in conceptstore Hutspot

Afgelopen weekend werd bekendgemaakt dat de gemeente Amsterdam conceptstore Hutspot heeft gedwongen zijn horeca-gedeelte op de Rozengracht te sluiten. 

Twee jaar geleden werd Hutspot, een conceptstore waar verschillende ondernemers hun producten en diensten verkopen, geopend aan de Van Woustraat in Amsterdam. Naast het winkelgedeelte is er ook een café waar je overdag terecht kunt voor kleine gerechten en drankjes. Begin september opende een twee winkel haar deuren aan de Rozengracht.

Officieel mag een winkel zonder horecavergunning slechts twintig procent van zijn oppervlakte besteden aan horeca, waarbij uit wordt gegaan van maximaal twintig vierkante meter. Maar doordat Hutspot zó groot is (ruim 900 vierkante meter), overschrijdt het horeca-gedeelte de maximale toegestane oppervlakte. Om deze reden heeft de gemeente afgelopen september het besluit genomen.

Een trend?
We merken dat dit soort concepten, waarbij winkels ook kiezen voor een (klein) horeca-gedeelte en trend zijn. Zo is Hutspot zeker niet de enige, en zagen we het al eerder bij onder andere OceaanDeli, Lola Bikes & Coffee, Teazone en Six and Sons.

We zijn benieuwd hoe dit gaat aflopen, want een maatregel als deze heeft wellicht grote invloed op andere, soortgelijke concepten.

Wat denk jij? We zijn benieuwd naar je mening! 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.