Redactie
Redactie Gadgets 30 jun 2013
Leestijd: 2 minuten

Snel én lekker vega koken uit kookboek De Snelle Vegetariër

Dat vegetarisch koken eenzijdig of saai is, is allang achterhaald. Een volledige vega maaltijd is super gezond, fijn voor het milieu, spannend én kan ook nog eens snel klaar zijn. Hoe je dat doet laat food inspirator Jacinta Bokma je zien in De Snelle Vegetariër. 

Vegetarisch eten is hip en maakt een flinke ontwikkeling door: we willen niet alleen lékker eten maar het moet ook het liefst een beetje duurzaam zijn. Niet alleen topchefs, maar ook foodies thuis laten vlees of vis daarom regelmatig links liggen.

Na de succesvolle kookboeken De Dikke Vegetariër, De Dunne Vegetariër en De Kleine Vegetariër uit dezelfde reeks werd het tijd voor een snelle vegetarische variant. De Snelle Vegetariër is een inspirerend vegetarisch kookboek vol originele recepten die er misschien úitzien alsof je er uren voor in de keuken moet staan, maar dat is gelukkig niet het geval. De 120 recepten die in het boek te vinden zijn, zijn namelijk stuk voor stuk binnen 3 tot 30 minuten klaar! Fijn voor drukbezette carrierètijgers en gezinnen tijdens spitsuur.

Wij worden blij van de fijne basic layout, mooie sfeervolle foto’s met landelijke sfeer en lekkere feelgood-recepten. Jacinta is erin geslaagd om een vega kookboek te maken waar ook fervente vleeseters van gaan watertanden. De recepten zijn afwisselend Mediterraan en Oosters, maar ook de Hollandse pot wordt in een heerlijk vega sausje gegoten. Handig: je hoeft niet allerlei winkels af te lopen op zoek naar ingrediënten, want bijna alles is te vinden in de supermarkt.

Het boek is ingedeeld in ontbijt, broodbeleg, dips, soep, salsa en pesto, lunch en voorgerechten, salade en groente, budgetkoken en slimme kliekjes, hoofdgerechten, Hollandse recepten, toetjes, taarten en snelle snoepers én tips om zelf kruidenmengsels te maken.

Onze favorieten? De stevige superontbijtmuffins, cajunburgers met nachochipscrust en korianderroom, mama’s bananenroomtaart en de sushi met zongedroogde tomaten-cashewdip. Yum! We zouden toch bijna overwegen om vegetariër te worden…

Het 168 bladzijden tellende kookboek kost €19,95 en is te koop bij de boekhandel en op bol.com.

Beeld Pag 20 De snelle VegetariërBeeld Pag 48 De snelle vegetariërjacinthabokma

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.