Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Gadgets 28 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Tasty (van die kookvideo’s) komt met een slimme kookplaat

Je hebt vast weleens gehoord van Tasty: een serie met razend populaire online kookvideo’s, van website BuzzFeed. Zij ontwikkelden de Tasty One Top: een slimme kookplaat die in contact staat met een app. Die regelt tijdens het koken zélf de kooktijd en de temperatuur.

De gadget heet de Tasty One Top en is natuurlijk een directe verwijzing naar de kookvideo’s, waarbij we altijd die kenmerkende kookplaat zien die van bovenaf wordt gefilmd. Het kookplaatje werkt op inductie en is daarbij ook nog eens Instagram-waardig.

Tasty One Top

De Tasty-app geeft de kooktijd en temperatuur door

De bijbehorende Tasty-app beschikt over alle 1700 video’s van Tasty. En dan wordt het supertof: zodra je een kookvideo afspeelt via de app, geeft die directe signalen door aan de Tasty One Top.

De kookplaat maakt geluid zodra het tijd is om de volgende stap uit de kookvideo op te volgen. Bijvoorbeeld als je die pannenkoek moet omdraaien of als de paprika erbij mag in de pan.

Het allermooiste: via de app stelt de Tasty One Top de temperatuur automatisch naar boven of naar beneden bij. Voor het bereiden van steak bijvoorbeeld, geef je via de app door wat de dikte van het vlees is en hoe je het gebakken wil hebben (rare, medium-rare, well-done). De app geeft zelf de kooktijd en temperatuur door aan de Tasty One Top. Wow!

Tasty One Top

Van sous-vide tot stoven

Daarnaast kun je de gadget ook gewoon zelf instellen en bijstellen. Dus je kunt er ook maaltijden op bereiden zónder de kookvideo’s. En alles is mogelijk: sous-vide koken, bakken of het bereiden van langzame stoofgerechten.

De Tasty One Top van BuzzFeed is vooralsnog alleen verkrijgbaar voor klanten in Amerika. Maar gezien de enorme populariteit van de filmpjes wereldwijd, denken we dat het niet lang meer zal duren voordat ‘ie ook in Nederland te koop zal zijn. De Tasty-app is vanaf nu te downloaden in de AppStore.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.