Redactie
Redactie Gadgets 15 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Nieuw kookboek van Ricardo: de topchef die op zijn 21e een Michelinster kreeg

In 1983 startte Ricardo van Ede zijn carrière in de keuken bij Chalet Royal in Den Bosch en niet veel later werd hij de jongste chefkok ooit in Nederland. Dit doordat hij op zijn 21e zijn eerste Michelinster kreeg tijdens zijn tijd dat hij werkte bij restaurant De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk.

‘Ferran Adria van El Buli heeft eens gezegd dat ingrediënten in de keuken allemaal dezelfde culinaire waarde hebben en dat is ook zo. Je wilt gewoon het mooiste hebben en of dat nu een aardappel of een truffel is, het moet in de keuken allemaal dezelfde waarde hebben wat betreft kwaliteit.’ En zo is het maar net.

Ricardo kookt hoe het hoort, met goede producten en vooral passie voor het vak. Geniet van zijn nieuwste kookboek ‘Ricardo: een topchef die op zijn 21e een Michelinster kreeg’ waarin hij vertelt over zijn inspiratie en motivatie om te koken, en hoe je moet leren met een ander oog naar verschillende producten te kijken.

De fascinerende verhalen worden uiteraard (daar is het per slot van rekening een kookboek voor) met de lekkerste recepten, variërend van kabeljauwwangetjes met kleine witte boontjes en chorizo, tot aardappel-preisoep. Wat ons wel opvalt en wat we iets minder leuk vinden, is dat er geen foto’s in het boek staan, iets wat in onze ogen vaak de zin creëert om aan de slag te gaan.

Leuk is dat wanneer je een foto van Ricardo ziet, je niet snel zal verwachten dat hij zulke verfijnde gerechtjes kan maken. Toch is het zo, en dat doet hij dan nog steeds het liefst in het prachtige restaurant Neva van museum De Hermitage in Amsterdam. Koop het kookboek in boekwinkels of online hier voor €24,95.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.